Kā iegūt savu dvēseli?

Jautājums: Būtībā, patreiz es līdzinos dzīvnieciskam ķermenim un man vēl nav dvēseles. Kā es to iegūstu?

Atbilde: Dvēsele – Radītāja daļiņa no augšienes. Radītājs – atdeve, Binas pakāpe, vispārējās mīlestības līmenis. Ja tu iegūsti šo īpašību, tas nozīmē, ka esi ieguvis Radītāja daļiņu no augšienes. No augšienes – nozīmē, ka atdeves un mīlestības vērtība tavās acīs stāv augstāk par tavām dzīvnieciskajām vēlmēm.

Ja tu iegūsi šīs īpašības daļu, tas nozīmē, ka esi saņēmis dvēseli. Kāpēc? Tāpēc, ka šajā daļā, pateicoties kurai varēsi mīlēt citus, atdodot viņiem, tu sajutīsi citādu pasauli, nākamo pasauli – kaut ko ārpus tā, ko sajūti pašlaik. Visa sfēra, kuru tu pašlaik sajūti, it kā tajā atrodies un tā tevi aptver, tā ir sfēra, kuru tu uztver sava ego iekšienē.

Turpretim, ja iegūsti atdeves īpašību, tu it kā izej no šīs sfēras uz augstāku sfēru – ārpus sevis. Tu saņem neķermenisku sajūtu, ārkārtīgu jutību (ekstrasensoro) un tad tu sāc atklāt Augstāko pasauli – domas un vēlmes, kas pilnībā virzītas uz atdevi un mīlestību. Tas tiek dēvēts „ekstra”, tas atrodas virs taviem pieciem maņu orgāniem, kas tev šodien piemīt, – redze, dzirde, garša, oža, tauste, kuros tu iztēlojies šo pasauli.

Tu pievieno šiem pieciem maņu orgāniem vēl papildu sajūtu orgānus, kuri strādā atdevē, tos dēvē – Keter, Hohma, Bina, Zeir Anpin un Malhut, un tajos tu sajūti kaut ko papildus, kas pilnībā atrodas atdevē. Tad šajā jaunajā struktūrā, kuru esi ieguvis, tu sāc kļūt par Cilvēku (Ādamu) – līdzīgu Radītājam.

Šodien tu eksistē egoistiskajā sfērā, dēvētā „šī pasaule”, tu jūti visu tikai savā ego – un tā ir tava dzīve. Pieņemsim, ka esi sevi paplašinājis līdz kādai ārējai sfērai. Tas, ko tu sajūti tajā, tiek dēvēts „Augstākā pasaule”.

Tad uztveres tilpnes, kuras tu tai pašā laikā saņem – vēlmes un domas – tiek dēvētas par Cilvēku (Ādamu), kas nozīmē līdzīgs Radītājam. Turklāt gaisma, kuru tu izzini šo tilpņu iekšienē, piepildījums, tas ir Radītājs, atdeves un mīlestības īpašība.

Pēc tam tu sasniedz vēl lielāku pasauli – nākamo pakāpi un tādā veidā virzies uz priekšu mērojot 125 pakāpes. Taču tur jau tev piemīt augstākais saprāts un jūtas, kas palīdz tev saprast notiekošo. Galvenais – iziet no pirmās sfēras, jo tās daba pilnībā vērsta uz iekšieni, tā ir pretēja visām pārējām sfērām, kuru visa daba pilnībā vērsta uz ārieni.

No nodarbības pēc Zoar Grāmatas, 15.06.2012.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed