Vai cilvēcei draud iznīcināšana?

Jautājums: Šodien visu Zemeslodi pārņēmusi instinktīva, neapzināta vajadzība pēc iznīcināšanas. Kā to apturēt?

Pieņemsim, cilvēks, kurš sevi iznīcina ar alkoholu, nonāk līdz noteiktam punktam un iet bojā, vai arī kardināli mainās un uzsāk normālu dzīvesveidu.

Atbilde: Es ceru, ka pozitīvs pavērsiens notiks tuvākajā laikā un šeit. Es ceru, ka tas notiks, kamēr vēl neesam pilnībā izsmēluši visu Zemi un iznīcinājuši iedzīvotāju lielāko daļu, pēc kā nepaliks pat pamati, kā fantastikas filmās par nākotni, kur cilvēki klaiņo pa Zemi kā pirmatnējās būtnes un barojas no kādām saknēm, pārdzīvojuši šo katastrofu – bifurkāciju.

Lai pozitīvs pavērsiens notiktu pēc iespējas ātrāk, mēs cenšamies izplatīt integrālās izglītības un audzināšanas metodiku. Taču, atklāti sakot, pagaidām nerodam pietiekamu atbalstu plašu iedzīvotāju aprindu vidū, mums maz spēku. Tādējādi es nevaru sacīt, ka izjūtu dziļu gandarījumu.

Taču neraugoties uz to, es neticu, ka cilvēce aizies bojā, jo tāds nav dabas nodoms, tās plūsma, visa šī ķēde izveidota, balstoties uz ļoti saprātīgām cēloņu un seku konstantēm, likumiem, pakāpēm. Tāpēc mēs nenonāksim līdz pilnīgai iznīcināšanai.

Taču mēs varam sevi novest pie stāvokļa, kad tie, kas paliks pēc visām kataklizmām (gan dabas, gan pasaules kariem), kuras mēs paši izraisīsim, maza cilvēku saujiņa jebkurā gadījumā nonāks pie harmonijas ar dabu un atklās augstāko dabu kā absolūtu harmoniju, integritāti, kopību, veselumu un šajā līmenī pastāvēs.

Tas vairs nav pasaulīgais zemes līmenis. Tas jau ir līmenis, kad cilvēks sasniedz ne to telpisko pasauli, kuru mēs šodien redzam caur savu individuālo egoismu, bet pilnīgi citādu ainu – pilnīgu dabas stereo ainu. Mēs ieraudzīsim ne plakanu universa ainu, bet tā dziļumu kopā ar tiem spēkiem, kuri izraisa šo ainu, kuri to vada, vada kopā ar mums.

Mēs ieraudzīsim visu, kas atrodas aiz šī aizsega, aiz šī teātra. Mēs nepazīstam tos spēkus, kuri mūs vada. Mēs nezinām, kas notiks nākamajā brīdī. Mums jāiepazīstas ar šiem spēkiem, tie jāatklāj. Es ceru, ka tas viss atklāsies. Taču atklāsies tikai tad, kad cilvēks kļūs vismaz zināmā veidā līdzīgs dabas integritātei, tās veselumam.

No nodarbības par integrālo audzināšanu, 21.05.2012.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa: