125 pakāpieni

Jautājums: Ko nozīmē 125 garīgās pakāpes?

Atbilde: Visa tava vēlme baudīt dalās 125 līmeņos pēc lieluma, raupjuma – cik lielā mērā tu vari būt cietsirdīgs, bezjūtīgs – no nulles līmeņa, kas gandrīz neizpaužas, gluži kā odam, un līdz pat patvaļīgam mežonim, mīnuss bezgalības līmenī.

Tās ir 125 pakāpes, kuras mēs mērojam no mūsu stāvokļa līdz Bezgalības pasaulei. 5 pasaules, 5 parcufim, 5 sfirot – tādā veidā iedalās AVAJa.

Mums jāizlabo visa šī vēlme baudīt. Katrreiz tā atmostas 1/ 125 daļā, arvien vairāk tev pievienojoties un tev tā jālabo. Tādēļ katrreiz tu sajūti visu lielo tumsu, to izlabo, izzinot šajā tumsā hasadim ietērpu – un tur tu atklāj gaismu. Tumsa – tā pati gaisma, tikai bez hasadim ietērpa.

Sākumā, Bezgalības pasaulē, gaismai nebija nepieciešams hasadim ietērps. Taču pēc tam, kad Bezgalības Malhut nolēma, ka saņem tikai atdeves dēļ, gaisma izzuda un staro, tas ir, atmostas kli/ tilpnes/ vēlmes iekšienē (patiesībā gaisma nekur neizzūd, mēs tikai tā sakām) tikai hasadim ietērpā. Atbilstoši ietērpa lielumam tu saņem gaismu. It kā tev būtu noteiktas jaudas spuldze un atkarībā no šīs jaudas tu atklāj gaismas spēku, kuru saņem.

No nodarbības pēc Zoar Grāmatas, 16.05.2012.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed