Tora stāsta par manu ceļu

Jāiedomājas, ka viss universs atrodas viena cilvēka iekšienē, par to stāsta Tora. Tāpēc visa attīstība notiek vienas vēlmes, viena cilvēka iekšienē, sākot ar mirkli, kad viņš sāk sevi apzināties un līdz brīdim, kad viņš sevi attiecina uz Radītāju, ceļu, kurš atved viņu pie augstākā spēka atklāšanas un kurā viņš iziet dažādus stāvokļus. Šos stāvokļus viņš definē un dēvē: Babilonija, Kanāna zeme, pakāpe Ābrams–Ichaks–Jēkabs, nonākšana lejup Ēģiptē, darbs Ēģiptes verdzībā.

Tas viss tiek sajusts tā paša cilvēka vienas vēlmes iekšienē – mainās tikai viņa attieksme pret stāvokļiem, kuros viņš atrodas. Viņš sāk no pakāpes Jēkabs, kurā jau sāk atklāt savu egoistisko sākotni, darbu kreisajā līnijā. Turklāt pret to viņš sāk strādāt labajā līnijā.

Tas ir, beidzas sagatavošanās posms, kas tiek veikts no augšienes, dēvēts „Pirmtēvi” un sākas „dēlu” periods, kad cilvēks sāk attīstīties pats. Viņš arvien vairāk apzinās savu egoismu, līdz nonāk pie sajūtas, ka atrodas tā verdzībā un sāk strādāt pret to, lūgt labošanās gaismu.

Abas šīs attīstības formas: gan darbu līnijās, gan tā priekšposmu cilvēks iziet vēl pirms ienākšanas garīgajā pasaulē, pirms uzsāk darbu atdeves dēļ (lišma).

No nodarbības pēc Rabaša raksta, 23.04.2012.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa: