Izrāviena uz priekšu gads

Eiropas kongress, ievadnodarbība

Jautājums: Kāpēc netiek veidotas masu skolas un pirmskolas mācību iestādes, kur bērnus audzina saskaņā ar integrālo metodiku?

Atbilde: Mēs ceram, ka cilvēkiem pietiks veselā saprāta, lai savus bērnus audzinātu atbilstoši integrālai metodikai, kad cilvēks saprot, ka ir pareizi savstarpēji mijiedarboties ar citiem cilvēkiem un kļūt par mūsu pasaules saprātīgu daļu. Viņš redz pasauli pilnīgi citādi.

Un mēs pašlaik ar to nodarbojamies. Mēs atklājam skolas vai noslēdzam ar tām kontraktus, tādā veidā ieviešot mūsu apmācības sistēmu. Šodien mēs bijām Šauļu universitātē un parakstījām tur līgumu par integrālās sistēmas audzināšanas un izglītības apmācības ieviešanu. Mēs – mūsu integrālās zinātnes ARI institūts – esam JUNESKO un ANO konsultanti. Mēs piedāvājam tiem savu metodiku un ceram, ka tādā veidā tā tomēr nokļūs masās.

Diemžēl mēs pagaidām vēl ejam pret straumi. Cilvēce pie tā nav pieradusi. Tā uzskata, ka cilvēkiem jādod izglītība: „Man jādod bērnam laba specialitāte, lai viņš pelnītu naudu un varētu sevi normāli nodrošināt dzīvē”. Mēs vēl nesaprotam, ka tas vairs nedarbosies, bērnam nebūs darba, lai kādu izglītību tu viņam nodrošinātu. Lūk, šeit ir problēma. To patiešām ir grūti saprast, vēl grūtāk – piekrist, jo tas izraisa bailes: „Kā tad tā? Kas ar viņiem notiks?”

Ja mēs sāksim integrālo izglītību no pieaugušajiem, tad viņi to pieņems arī priekš saviem bērniem. Tā jāievieš pakāpeniski. Turklāt attiecībā uz bērniem tas ir pats labākais. Viņi visu uztver ātri, viegli, brīvi, mierīgi, starp viņiem beidzas visas problēmas.

Es domāju, ka šis gads būs izrāviena uz priekšu gads, jo mēs atrodamies savienībā ar ļoti daudziem mūsu pasaules pētniekiem, zinātniekiem. Šogad mēs vēlamies sapulcēt visus vienā lielā forumā un beidzot vērsties pie valdībām.

Integrālās izglītības metodika ir nepieciešama, pirmām kārtām, pašām valdībām, jo ja šodien simtiem tūkstoši cilvēku paliek bez darba un iznāk uz ielām, tad rīt viņi izraisīs nekārtības, bet parīt kļūs par bandītiem. Tādējādi valstij pašai jābūt ieinteresētai, lai sniegtu viņiem integrālo audzināšanu.

No Eiropas kongresa ievadnodarbības, 22.03.2012.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed