Spēks, kas maina cilvēku

Lekcija Šauļu universitātē

Jautājums: Vēsture parāda, ka cilvēces attīstība desmit tūkstošu gadu gaitā nespēja mainīt cilvēka dabu. Kāds spēks to var palīdzēt izdarīt?

Atbilde: Tāds spēks dabā pastāv. Tad, kad jūs pūlaties kļūt par dabas integrālo daļu, jūs negaidīti sākat saņemt kādu spēku, atbalstu. Tas ir dabas likums. Daba it kā nāk jums pretim.

Tā nav mistika. Pēc savas darbības sfēras esmu ļoti tālu no dažādiem mistiskiem skaidrojumiem. Mēs vienkārši to redzam. Mums jācenšas būt integrāliem tāpat kā bērns, kurš vēlas kļūt pieaudzis, – viņš vienkārši rotaļājoties iztēlojas sevi par pieaugušo.

Kas ir integrālā metodika? Sapulcējas cilvēki, sākumā noklausās integrālās izglītības kursu, bet pēc tam iestājas integrālās audzināšanas pulciņā. Audzināšanas procesā mēs sākam praktiskā ceļā no viņiem veidot vienu kopēju konstrukciju.

Laikā, kad cilvēki, pulcējoties kopā, noskaidro savstarpējās savienošanās, vienas kopīgas vēlmes izveides, kopīgu domu iekšējās psiholoģiskās problēmas, viņi piepeši sāk just kādu spēku, atbalstu. Šis spēks, atbalsts veidojas tieši grupā, kolektīvā, kurš praktizē integrālās saiknes metodiku. Pie tam mēs modinām apslēptu spēku, kas pastāv dabā, kuru mēs, būdami egoisti, individuālisti, nepamanām, ignorējam. Turpretī, kad sapulcējamies kopā, tas sāk izpausties. Šis spēks mūs spēj mainīt.

No lekcijas Šauļu universitātē, 22.03.2012.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed