Čūskas nodevīgā krāpšana

Jautājums: Kāpēc ir notikusi sašķelšanās? Ko tieši ir pārkāpis cilvēks, apēdot aizliegto augli?

Atbilde: Sašķelšanās notika manās attiecībās ar Radītāju. Es gribēju saņemt visu šo piepildījumu atdeves dēļ tikai tādēļ, lai sniegtu Viņam baudu, atdaloties no tā, ko es izjūtu sevī. Es biju gatavs iekšēji pārdzīvot visu iespējamo: no bezgalības ar mīnusa zīmi līdz bezgalībai ar plusa zīmi – no pašām briesmīgākām ciešanām līdz pašai lielākai baudai. Man tas nebija svarīgi. Galvenais, ka es sniedzu Viņam baudu.

Ja es veicu samazinājumu attiecībā uz savu saņemšanu, tad izjūtu vislielākās ciešanas un visu man priekšā esošo baudu. Un pēc tam es saku, ka esmu pat gatavs pieņemt šo baudu atdeves dēļ.

Iedomājieties, ka es mirstu no bada vai esmu nolemts nāvei no kādas smagas, neārstējamas slimības, un beidzot atrodu zāles, kuras acumirklī var padarīt mani veselu un laimīgu. Taču es atsakos no tām, un ziedoju tās sava niknākā ienaidnieka glābšanai.

Tagad jūs spēsiet saprast, ko nozīmē sašķelšanās. Es esmu gatavs uz to un daru, bet pēkšņi pēdējā mirklī atklājas, ka tomēr to esmu izdarījis sevis dēļ!

Tas ir, es pārvarēju to, ka, mirstot no bada un slimībām, atradu zāles un ēdienu un man bija iespēja saņemt tās pašam un izglābties. Taču es neesmu ļāvis saņemt tās sev pašam egoistiski. Pēc tam pēkšņi man atklājas mans pasaulē niknākais ienaidnieks, kuru es no visas sirds ienīstu. Es atdodu viņam šīs dzīvības glābšanas zāles ar visu mīlestību, no visas sirds un dvēseles. Taču par sevi es nedomāju un esmu gatavs nomirt savā vēlmē gūt baudu (savā ķermenī).

Sašķelšanās slēpjas faktā, ka pēc tā, kad to visu esmu izdarījis, piepeši atklājas, ka kaut kur pašā dziļumā, pašās slepenākajās domās, es tomēr to esmu izdarījis sevis dēļ. Lūk, no tā es arī jūtu sašķelšanos.

No nodarbības pēc „Desmit Sfirotu Mācības”, 15.03.2012.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa:

Nākamā ziņa: