Apsēstība ar naudu nomirdina

Viedoklis (B.Levins, psihologs): Rūpesti par naudu atņem mums iespēju pretoties netaisnībai sabiedrībā, kur visas domas, lēmumi, lietas griežas ap naudu, jo nauda kļuvusi par izdzīvošanas pamatfaktoru, kas piespiež visus fokusēties uz naudu, kaitējot visam pārējam.

Alkatība kļuvusi par sociāli pieņemamu, neskaidrība par finansiālo nākotni ņēmusi vispārēju dabu, nav nodarbinātības garantiju – un tas provocē paniku naudas dēļ. Visa dzīve rit pastāvīgi domājot par naudu, naudas iekrāšana pārvērtās par mūsu dzīves centru.

1936. gadā F. Rūzvelts zināja, ka lamāt alkatīgo eliti ir noderīgi popularitātes veicināšanai. Obama 2010. gadā gan teica, ka attaisno alkatību.

Tādēļ Rolling Stones spēlē korporatīvajās ballēs un saņem miljonus par Pepsi darbinieku izklaidēšanu Havaju salās. Dumpis tiek izmantots tikai tam, lai piesaistītu auditoriju finansiāla labuma dēļ. Par „opiju tautai” pārvērtās viss, ne tikai organizēta reliģija.

Replika: Egoisms veido visu mūsu dzīvi un nevienā mūsu darbībā, pat pašā „nesavtīgākajā”, nav nekā cita, kā tikai personiskais labums. Pacelties augšup pāri šai dabai uz atdeves īpašību ir iespējams tikai „gaismas” spēka iedarbībā.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa: