Sabiedrības piecas ekonomiskā sabrukuma stadijas

Viedoklis: Vēsture rāda, ka ekonomiskā sabrukuma process norisinās 5 stadijās:

1. Sabrukuma sākums. Viss ir normāli, ekonomika plaukst, sasniegts augsts dzīves līmenis, preces nav dārgas un ir viegli pieejamas, viss ir pārpilnībā, visumā dzīve ir skaista. Darba infrastruktūra ir lieliskā stāvoklī un funkcionē nevainojami. Taču sabiedrībā sāk izplatīties ideja par to, ka katram ir tiesības uz to, ko ir nopelnījuši citi. Tiek radīta bagātības pārdalīšanas politika. Šī politika pazemina ražīgumu un palielina atkarību no valsts pabalstiem un sociālām programmām. Galvenie aktīvi ir karjera, nekustamā īpašuma tirgus cena, uzkrājumi, investīcijas, medicīniskā apdrošināšana, dzīvesveids apkārtējo acīs, labs kredītreitings parādu palielināšanai.

2. Slidenais celiņš. Ekonomikā sākas lēna un arvien spēcīgāka lejupslīde, aug bezdarbs, pieaug valsts palīdzības saņēmēju skaits. Cilvēkiem maksā par to, lai viņi nestrādātu. Strauji pieaug valsts izdevumi, zelta cena, inflācija – līdz tie sasniedz fantastiskus apmērus. Galvenie aktīvi: skaidrā nauda, zelts, stabils darbs, parādu nomaksa, medicīniskā apdrošināšana, nekustamā īpašuma tirgus vērtība, ekonomiska automašīna, zemes gabals tālu no pilsētas.

3. Vēl sliktāk. Pēc ilgstošas lejupslīdes sākas vispārējs ekonomikas sabrukums. Valdība ievieš cenu kontroli, trūkst pirmās nepieciešamības preces, desmitiem tūkstošu parādnieku atsavinātās mājas stāv tukšas un sabrūk. Vidusslāņa dzīves rajoni pārvēršas par graustiem.

Valsts drukā naudu savu izdevumu segšanai un miljonu pabalstu saņēmēju uzturēšanai, inflācija – virs 25%. Bankas un uzņēmumi bankrotē. Naudas nevienam nav. Daudzi kļūst par bezpajumtniekiem. Arodbiedrības musina uz streikiem, civiliem nemieriem un masu nekārtībām. Valsts dienestu darbs nav uzticams. Vietējā un nacionālā infrastruktūra ir pagrimumā. Parādās cietsirdīgas bandas, visapkārt vardarbība. Valsts nonākusi līdz neatgriezeniskam punktam. Taču, ja pie varas ir pareizs cilvēks, viņš atradīs risinājumu… Galvenie aktīvi: zelts, skaidrā nauda, darbs, automašīna, māja, degvielas un pārtikas rezerves, ieroči un munīcija, plāns pārcelties uz laukiem, mājlopi (vistas), sabiedroto grupas, izdzīvošanas prasmes.

4. Varas izjaukšana. Vidusslānis ir zaudējis visu, tā rajoni ir tukši, valsts infrastruktūra ir nolaista. Notiek elektrības atslēgumi, zelts un valūta nav cenā, inflācija nav kontrolējama, ekonomikas sabrukums, liels pieprasījums pēc visām precēm, tukši veikalu plaukti, sabiedrībā ir haoss, ielās – bandas. Valdība ievieš visu preču normēšanu – valsts ir trešās pasaules valstu līmenī.

Galvenie aktīvi: pārcelšanās uz patvērumu ārpus pilsētas, šaujamieroči un munīcija, degvielas un pārtikas rezerves 1 gadam, sava kolektīva un īpašuma drošības nodrošināšanas rīcības plāns, apmācīts sargsuns, praktiski uzdevumi izdzīvošanai. Šajā posmā ir par vēlu gatavoties, visu jau būs sagrābuši citi.

5. Brīvības un neatkarības zaudēšana. Kara stāvoklis, iedzīvotāju sadursmes ar karaspēkiem, nabadzība un bads, sociālistiska pārvaldes forma, pie varas totalitārais režīms, brīvība tiek atcelta. Galvenie aktīvi: patvērums ārpus pilsētas, sabiedrības izveidošana, kas palīdz izdzīvot, dārzs, ūdens avots, dārzeņu sēklas pārtikas ražošanai un apmaiņai.

Replika: Neapšaubāmi, ja pasaule nepieņems integrālās izglītības un audzināšanas metodiku kā labošanās līdzekli, augstāk minētais scenārijs ir visai reāls!

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa:

Nākamā ziņa: