Dzīvā radības dzirkstele

Pateicoties tieši sadursmei, rodas dzirkstele kā sitot krama atšķilu pret akmeni. Šī dzirkstele ir kas pilnīgi jauns, divu nesamierināmu pretstatu, kas viens ar otru cīnās, sastapšanās rezultāts.

Iepriekš nekā tamlīdzīga nav bijis, materiāls pastāvīgi atradās Radītāja varā – un piepeši notiek sadursme, kas arī rada dzirksteli. Šīs dzirksteles nav ne Radītājā, ne materiālā – ne atdeves īpašībā, ne saņemšanas īpašībā. Tā rodas sitiena rezultātā un ieliek mums pamatus, no kuriem sākot augt, mēs kļūstam neatkarīgi.

Tikai pateicoties šai dzirkstelei, mēs varam nosaukt augstāko spēku par Radītāju, kurš radījis ko tādu, kas nepastāvēja dabā. Šī dzirkstele arī ir radījums.

Viss jaunais sākas no centieniem, sadursmes, dzirksteles. Turpretim mūsu darbs – izveidot tai apkārt visu savu dzīvi. Šī dzirkstele – neatkarīgs punkts, no kura sākas mūsu attīstība, gluži kā embrijs augstākās mātes ķermenī.

Mātei ir divi spēki: Hohma un Hasadim, taču man nepieciešama dzirkstele, lai sāktu augt pateicoties šiem diviem spēkiem. Citādi nebūs radījuma. Tikai no tādas sēklas augstākajā mātē rodas jauna dzīvība.

Un tu domā, viņā var ievietot jebkuru materiāla gabaliņu, un viņa sāks audzēt no tā cilvēku? Augstākā māte nepieņems neko citu.Tā sastāv no diviem spēkiem: saņemšanas un atdeves, kas atdalīti ar bezdibeni, pārrāvumu – ar sfiras Tiferet vidējo trešdaļu. Tieši tur mums ir jāienes sava dzirkstele, jo tā arī ir radusies no divu pretēju spēku sadursmes. Ieliekot to mātes iekšienē, vidū starp diviem pretējiem spēkiem: Hohma un Hasadim, klipat Nogā, tur mēs sākam augt, un tas tiek dēvēts: „Kad viņa sēkla atrod auglīgu augsni”.

Ja es izvēlos vēlmi baudīt tādā mērā, kādā spēju attiecībā uz to izveidot ekrānu, atdeves nolūku un savienoju tos kopā, – tas nozīmē, kas es sevi veidoju. Un, protams, es to daru ar augstākā – grupas, apkārtnes, Binas palīdzību. Un tad tas, kas formējas tur iekšienē, tiks dēvēts par cilvēku, Ādamu.

No nodarbības pēc „Desmit Sfirotu Mācības”, 21.03.2012.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa: