Neesi viens no 999 kritušajiem

No Rabaša nodarbības: Tajā vietā, kur pietrūkst garīgā dižuma, rodas iespēja pieķerties nešķīstiem spēkiem. Gluži kā cilvēks, kurš gatavojās no rīta piecelties, lai dotos uz nodarbību, bet viņu pārņēma domas, aprēķini: „Kādēļ man celties? Ko es mācīšos? Kāds man no tā labums?”

Tikko parādās trūkums pēc garīgā dižuma, tajā pašā mirklī atnāk šādas domas un piesien cilvēku ar resniem kanātiem pie gultas – tā, lai viņš nespētu piecelties… Un tāpēc mums nepieciešams pavadspēks, kurš neļaus nokrist.

Tieši tāds pavadonis pietrūkst šajā ceļā visām grupām un vispār jebkuram cilvēkam, jo citādi mēs krītam viens pēc otra. Kā sacīts: „Tūkstotis nāk mācīties, tikai viens iznāk gaismā”. Tas nozīmē, ka 999 nokrīt…

Iespējams, ka viņi nekrīt galīgi, taču iekšēji kļūst vājāki un piekrīt miegaini vilkties tālāk, tā arī nesasniedzot savas dzīves mērķi. Viņi neiebilst, ka vajadzētu rast atbildi uz jautājumu par dzīves jēgu, taču ir „novecojuši” un šim nolūkam sevī nesajūt spēkus. Un tas viss tāpēc, ka neizveidoja sev atbalstu, tādas „margas”, kuras tos turēs, palīdzēs pacelties, neļaus nokrist. Tas ir ļoti svarīgi.

It kā mēs noslēgtu savstarpējās palīdzības savienību par savām saistībām attiecībās ar biedriem, starp grupām. Tādējādi ir tik svarīgi zināt, kas notiek katrā grupā un palīdzēt viens otram.

Kā sacīts „nav taisnā savā tēvzemē” un biedri no citām grupām reizēm var palīdzēt un ietekmēt cilvēku vairāk kā tie, kas atrodas līdzās. Tāpēc, ka tuvus draugus viņš var turēt aizdomās par kādu personisko interesi, apsūdzēt savtīgos nolūkos. Turpretim attiecībā pret citām grupām viņam nerodas tādas jūtas. Viņš redz, ka cilvēki no dažādām vietām sāk runāt par viņu, parādot, cik viņš ir svarīgs viņiem, taču no otras puses, saprot, ka sevī ir kas jālabo. Kā sacīts: „Noliec sev sargus visos vārtos”.

Tas ir ļoti svarīgi, jo parasti pēc katras mūsu pacelšanās augšup daži cilvēki nokrīt šajā ceļā, jo aiz katras augšupejas vienmēr atnāk sirds apgrūtinājums. Jāuzmanās!

No sagatavošanās nodarbībai, 18.03.2012.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa:

Nākamā ziņa: