Kapitālisma krahs

Viedoklis (Pols Žorions, „La Tribune”, Francija): Mūsu nākotne, pat mūsu pestīšana nav atkarīga ne no ekonomistiem, ne vadītājiem.

Kapitālisms vienmēr ir bijusi nestabila sistēma, tas vienmēr ir izraisījis īpašuma koncentrāciju, kas galu galā apgrūtina visa mehānisma darbu. Katras krīzes gadījumā kapitālismu cenšas glābt ar vispārējas mobilizācijas palīdzību.

Taču pasaule ir mainījusies: planētas novārdzināšana, koloniālās aktivitātes izbeigšana, Rietumu ekonomikas parādi, jaunu konkurentu rašanās – ierobežo rīcības brīvību. Turklāt kapitālistiskā sistēma ir kļuvusi par savas sarežģītības upuri.

Mašīna apstājusies tās finanšu centra nolietojuma dēļ. Un tomēr turpina izmantot vecās receptes. Katru dienu pazūd veselas darbības sfēras.

Tirgiem nav nekādas sapratnes par to, ko darīt. Vadītāji ieslodzīti mūsdienu ekonomikas zinātņu rāmjos.

Vēlēšanas neko nemainīs. Politiķiem vairāk nav manevrēšanai vietas. Vienīgais, ko viņi dara, izliekas, ka kontroles sviras ir viņu rokās. Nepaļausimies ne uz vienu: labāk paši izstrādāsim īstu projektu.

Replika: Projekts jau pastāv un ir gatavs, lai to īstenotu. (Skatīt arī Arvut vietnes materiālus, sadaļā „Savstarpējā galvošana”)

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa: