Cilvēka fenomens

P. Teijārs de Šardēns

…Var paredzēt – ja mēs virzamies uz cilvēciskās zinātnes ēru, tad šī ēra būs augstākā pakāpē zinātnes ēra par Cilvēku – izzinošais Cilvēks, beidzot, ievēros, ka Cilvēks kā „izzināšanas priekšmets” – tā ir atslēga attiecībā uz visu zinātni par dabu.

Mūsdienu racionālisms

N. N. Moisejevs

Mūsdienu zinātnes pasaules uzskata fenomenu es redzu tieši tajā, ka interpretāciju (to skaitā arī nezinātnisko) daudzuma dēļ tomēr rodas kāda vienota hologrāfiska aina, kura noteicoši ietekmē mūsdienu civilizācijas veidošanos.

Domas

B. Paskāls

Pēdējam prāta secinājumam ir jābūt atzinumam, ka pastāv bezgalīgs lietu skaits, kas to pārspēj. Vājš ir tas prāts, kurš nenonāk līdz šādai apziņai.

N. Berdjajevs

Cilvēkā krustojas visi esamības apļi. Esamības atminēšana cilvēkam ir apslēpta cilvēkā. Turklāt arī pats Cilvēks ir milzīga mīkla attiecībā pret sevi pašu, tāpēc ka viņš liecina par augstākās pasaules eksistenci.

K. Jaspers

Par to, kas notiks, mums nepavēstīs bezierunu autoritāte. Par to ar savu esamību mums pateiks Cilvēks, kurš dzīvo. Prognozes uzdevums, kas virzīts uz atmodu, var būt tikai viens: atgādināt Cilvēkam par sevi pašu.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa: