Atsaucība kā veids, lai pagarinātu dzīvi

Viedoklis (P. Ponomarjevs, psihologs un psihoterapeits): Atsaucība – tā ir mūsu spēja just un saprast, pieņemt cilvēku bez kritiska skatiena attiecībā pret viņa būtību. Īpašība, kas ļauj mums pielāgoties citiem cilvēkiem, kaut ko dot cilvēkam, lai justos labāk.

Labi cilvēki slimo mazāk, dzīvo par 9 gadiem ilgāk. Darot labu, organisms producē hormonu endorfīnu, kas atbild par laimes sajūtu un izraisa nomierinošu efektu.

Kad mēs esam atsaucīgi un vēlamies darīt labu, mēs atrodamies savdabīgas motivācijas pacēlumā, eiforijā. Mēs jūtam savu noderību, nodarbinātību un tātad – atbrīvojamies no vientulības. Labdarības darbība dāvā mums jaunu saskarsmes vidi, kura, kā zināms, ar gadiem samazinās.

Tādējādi atsaucība ļauj regulēt mūsu garastāvokli, personības gribas komponentu, paaugstina dzīves enerģiju, pozitīvi ietekmē hormona serotonīna izstrādi, kurš aizsargā pret depresiju un stresiem, paaugstina emocionālo noturību.

Labākais veids, kā iemācīt citu cilvēku būt atsaucīgam, ir šīs personiskās īpašības demonstrācija.

Replika: Novērojamais efekts nav ne lielāka miera vai citu pozitīvu emociju sekas – tie, tāpat kā serotonīns, ir apmaiņas ar enerģijām sekas, līdzāspastāvēšana vienotā enerģētiskā un informatīvā laukā, satuvināšanās ar gaismu.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed