Kelev Sade – augs un dzīvnieks

Ziņojums (Plos ONE interneta-žurnāls): Pazīstamā ģeoloģiskā formējumā Birdžesšeils, kas atrodas Kanādas Klinšu kalnu daļā, ir atklāta dīvaina būtne, kas dzīvoja pirms aptuveni 505 miljoniem gadu un kurai bija līdz šim neredzēta barības piegādes sistēma.

Dzīvniekam bija kausveida veidojums, kurā atradās jau zināmā sistēma un iekšējie orgāni. Tas atgādināja tulpes ziedpumpuru un atradās uz „kāta” virsotnes, kura apakšdaļa beidzās ar diskveida izaugumu, kas piestiprināts jūras dibenam. Kopējais būtnes garums, kuru nosauca par Siphusauctum gregarium, sastādīja 20 cm.

Kembrija radījums nodarbojās ar filtrāciju, iesūcot ūdeni caur sīkiem caurumiem „kausā”.

Apraksta vadošais autors Lorna Obrajena no Toronto universitātes (Kanāda) atzīmē, ka daudzas brīnumlietas, kas tika atrastas Birdžesšeilā, izdevās sasaistīt ar organismu grupām, kuras pastāv arī mūsdienās, taču atlasīt pēcnācēju vai radinieku Siphusauctum, acīmredzams, nav iespējams.

Jaunatklātās sugas pārstāvji auga kopā, sastādot kaut ko līdzīgu nelieliem dārziem. Daži sugu fragmenti satur paliekas no vairāk kā 65 atsevišķām būtnēm. Kopumā kopš 1983. gada pētnieki atklāja vairāk kā 1100 paraugus. Šo vietu viņi nosauca par tulpju laukiem.

Replika: Pazīstamajā kabalas pamatdarbā „Dzīvības Koks” ARI apraksta dabas stāvokļus: nedzīvais – koraļļi (starp nedzīvo un augu) – augu – kelev sade (starp augu un dzīvnieku) – dzīvnieciskais — pērtiķis (starp dzīvnieku un cilvēku).

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Nākamā ziņa: