Lūkoties uz priekšu, bet ne zem kājām

Mums jāsaprot, ka mums sagatavota laba, lieliska attīstība. Pretī savam postošajam egoismam mēs saņemam gudrības piedevu – un šie divi spēki mūsos spēj palīdzēt mūsu virzībai uz priekšu.

Šeit mums rodas iespēja saprast, kur atrodas mūsu brīvā izvēle. Tā atrodas tieši vidū starp šiem diviem spēkiem. No vienas puses, mums ir „slikts” spēks, bet no otras puses, labs saprātīgs spēks, kas mums paredzēts kā palīgs. Mē taču esam cilvēki, mēs ļoti vērtējam un cienam gudrību. Tad, lūk, starp slikto dabu un gudro prātu mēs varam atrast mums pareizo, labo ceļu, tāpat arī nedzīvajai, augu un dzīvnieku dabai, tas ir, ekoloģijai. Tad mēs ienāksim kopējā harmonijā ar visām dzīvības formām, ar kopējo Dabu.

Tas nozīmē, ka visas ciešanas, kuras mēs izjūtam, būtībā ir aicinājums iedarbināt mūsu brīvo izvēli un pareizi, sabalansēti izmantot divus spēkus, kuri atrodas mūsu rīcībā. Prāta spēks ļauj mums iegrožot savu egoismu un pareizi to vadīt. To nekādā gadījumā nedrīkst iznīcināt, kā to praktizē visas iespējamās tehnikas un ticības. Mums jāsaprot, ka Dabā nav ļaunuma. Tikai ja mēs neizmantojam pozitīvo spēku, sliktais pārvēršas par ļaunumu. Un tādēļ mums ir jāiemācās to pielietot.

Nedrīkst spriest par rezultātiem pēc tekošā etapa. Sacīts: „Nerādi muļķim pusi darba”. Citiem vārdiem, nav jāsūrojas ceļa vidū, jo tādā veidā mēs līdzināmies muļķiem. Gluži otrādi, mums jāizskata tekošā aina tās centienos sasniegt mērķi un jāsaprot, ka katrs ceļa posms ir nepieciešams, lai sasniegtu šo brīnišķīgo mērķi. Tas staro mums iztālēm, un mēs tam pietuvojamies arvien vairāk labojot savu dzīvi. Mums patiešām paredzēta laba nākotne.

Un tādējādi nedrīkst slikti izturēties pret dabu, pret sevi un citiem. Nedrīkst uzstādīt neattaisnotas prasības un pretenzijas, nedrīkst klaji kritizēt, nievāt, ienīst. Jāsaprot, ka visi mēs izejam šī procesa etapus un mums ir jāpalīdz viens otram kā cilvēki, kuri nomaldījušies tuksnesī un neizkļūs no tā bez savstarpējas palīdzības. Tieši savstarpējā labošanās, savstarpējā palīdzība vedīs mūs uz brīnum skaisto mērķi.

No 10. sarunas par jauno dzīvi, 08.01.2012.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa: