Piedzimšana pēc izvēles

Jautājums: Ko nozīmē viedo vārdi par to, ka garīgajā nav piespiešanas?

Atbilde: Garīgajā pasaulē nav piespiešanas, jo gala rezultātā viss ir atkarīgs no cilvēka pūlēm.

Šajā pasaulē valda saņemšana, bet augstākajā pasaulē – atdeve. Vienā un otrā gadījumā man jāpakļaujas un tā ir piespiešana. Tādēļ, ka tādi ir dabas likumi.

Piemēram, ir pievilkšanās likums – spēks, kas nemainīgi un pārliecinoši tevi pievelk pie zemes. Vai tu vari pretoties tā piespiešanai? „Nevēlos, lai tas darbotos. Man ir savi plāni…” Nekas nesanāks. Likums darbojas, vai tu to vēlies, vai nē. Tas tāpat attiecas uz atdeves un saņemšanas likumiem. Visa realitāte caurstrāvota ar piespiešanu.

Vienīgi izvēles stāvoklī tu esi brīvs. Kas tā ir par izvēli? Tās nolūks – pāriet no saņemšanas uz atdevi ar grupas, gaismas, kas atgriež pie Avota (O”M), un skolotāja palīdzību. Patiesībā saņemšana un atdeve – tas ir viens Likums, viens Spēks. Un tava izvēle – kā tam pakļauties: pozitīvā vai negatīvā veidā. To tu izvēlies pats.

Kā tad tu nolem, vai ir vērts pievienoties atdevei? Tu zini visu, kas bija iepriekš, un kaut ko no tā, kas būs pēc tam… Mēs pašlaik nejūtam, nevaram sataustīt, kur atrodas izvēles vieta. Tomēr tur tev paveras neiedomājams plašums…

Mēs bieži kā piemēru minam tārpu, kas dzīvo ābolā. Izdarot mizā caurumu, tam paveras vesela pasaule. Lai arī tas ir ļoti mazs caurums, taču tieši tā arī ir izvēle: piedzimt vai nepiedzimt. Katru reizi tu veic šo izvēli, katru reizi piedzimst vēl viena tava daļa, un tu ienāc jaunā, jau tev sagatavotā pasaulē.

Lai arī tā ir pavisam sīka, delikāta darbība no manas puses, taču es, it kā nospiežot tikai vienu pogu, iedarbinu gigantisku sistēmu. Tā ir izvēles vieta – tā pati „garīgā”, kurā nav piespiešanas. Es atklāju sev jaunu pasauli, un mana attieksme pret to kļūst brīva.

Gan šeit, gan tur valda likums, taču, ienākot atdeves pasaulē, es iegūstu brīvību: tas viss – mans. Saņemošā vēlme ir izlabota ar nolūku atdeves dēļ, un es tajā valdu. Es esmu pa īstam brīvs, es varu veikt šajā vēlmē jebkādas atdeves darbības. Vienīgi to es vēlos, un attiecībā pret mani nav nekādu ierobežojumu.

Tāpēc ir sacīts: „garīgajā nav piespiešanas”. Es piedzimstu, no sapuvuša ābola pāreju uz brīnumskaistu pasauli, atklāju sev sauli, svaigu gaisu un putnu dziesmas. Izejot caur šo šauro caurumu, es iegūstu jaunu pieeju, kas balstīta uz atdevi, un nonāku pie atbilsmes ar milzīgu pasauli. Tagad es esmu brīvs tās plašumos.

No nodarbības pēc „Desmit Sfirotu Mācības priekšvārda”, 15.02.2012.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa:

Nākamā ziņa: