Zinātne par Radītāju

Jautājums: Kāpēc jūs apgalvojat, ka psiholoģija ir radniecīga kabalai?

Atbilde: Viss ir atkarīgs ne no īstenības, ne no paša priekšmeta, bet no tā, kā mēs to saprotam. Turklāt mūsu izpratne ar laiku mainās. Lūk, piemēram, šodien mēs dzīvojam lielu pārmaiņu laikmetā, kas īpaši attiecas uz mūsu apziņas pārmaiņām attiecībā uz pasauli un mūsu attieksmi pret to.

Gadsimtu gaitā Kabala tika uzskatīta par mistiku un kabalisti – par mistiķiem, bet viņu nodarbošanos saistīja ar zīlēšanām, sazvērestībām un nākotnes pareģošanām. Skat. Vikipēdijā par rabīnu Kaduri un citiem.

Taču laiks maina mūsu priekšstatus, kabala arvien vairāk tiek saprasta kā zinātne par pasauli, kā cilvēka augstākā psiholoģija. Tāpat arī psiholoģija visus gadus aizstāvējās no apsūdzības par mistiku, uzstāja uz savu materiālismu, baidījās būt apsūdzēta par saikni ar reliģiju, dvēselēm utml.

Taču pēdējā laikā tieši apmaldījusies pasaule ļauj mainīt uzskatu un atjaunot mūsu priekšstatus: kabala nav vairs vienkārši mistika, bet psiholoģija ļauj runāt par zinātniski neizskaidrojamo… Materiālisma jēdziens ir zaudējis savas konservatīvās robežas. Psiholoģija kļuvusi par nobriedušu materiālistisko zinātni, kaut gan tās nosaukums „psihe” – grieķu valodā nozīmē „dvēsele”.

Un gluži otrādi, zinātniskajos darbos, referātos, mūsdienu zinātnieku fiziķu sarunās es redzu arvien vairāk mistikas! Nākotnē visas zinātnes no jauna saplūdīs vienā – „kabalas zinātnē” – zinātnē par visu universu, precīzāk sakot, zinātnē par Radītāju. Nevar taču būt daudz zinātņu par vienu pasauli!

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa: