Jaunā gada svētki kokiem

Garīgā darba rezultāts tiek dēvēts par augli, bet pats darbs – par koku, ar kuru mēs strādājam, lai no slikta to padarītu par labu, labu augļu nesošu.

Pēc vēlmju sašķelšanās radās „laba un ļauna atzīšanas koks”. Zināšanas (daat) – tā ir Daat sfira, kuru mēs paceļam augšup uz Aba ve–Ima, lai izlabotu, un tāpēc tā var nest gan ļaunu, gan labu, jo jebkura prasība cilvēka sirdī tiek dēvēta par lūgšanu.

Tādēļ darbs ir tajā, lai katru mirkli pārbaudītu savus nolūkus, mērķi, virzienu, tendenci, un pēc pārbaudes pārvērstu ļaunu par labu.

Slikts koks – tā ir visa nešķīsto spēku (klipot), BEA pasauļu sistēma, kas atdalīti no Acilut pasaules – Radītāja īpašumiem. Ar to visu ir jāstrādā dienu no dienas, lai koptu šo koku. Ja cilvēks šajā kokā iegulda savus spēkus, tad tas pārvēršas par augļu koku. Taču, ja neiegulda, tad izaug savvaļas koks, kas nenes augļus.

Ja pareizi kopt savu koku, tad tas augs, nesīs augļus, bet cilvēkam šie augļi ir jāsvēta, jo viņš tikai palīdzēja kokam izaugt un nest augļus. Taču pašā koka dabā jau bija ielikts: augt un nest augļus, ar nosacījumu, ka cilvēks šeit pievienos savu darbu.

Tā ar mums arī notiek: no vienas puses, visu izpilda Tas, „izņemot kuru neviena cita nav”. Taču no otras puses, bez mūsu pūlēm Viņš neatvērs šo kanālu, neiedarbinās procesu, kura rezultātā koks sāks nest augļus.

Tādējādi ir sacīts, ka „Cilvēks – gluži kā koks laukā” – pilnīgs augu pasaules piemērs, kas pareizi attēlo cilvēka tēlu.

Pastāv vairums darbu veidu ar savu koku („mēslošana”, „irdināšana”, „ravēšana”, „lieko lapu noraušana”) – vienkāršāk sakot, tie visi ir noskaidrošanas. Cilvēkam katru mirkli ir janoskaidro, kas dzīvē viņam ir nepieciešams, un tas jāpilda. Turklāt visus atlikušos pēc paša nepieciešamā spēkus un laiku – ziedot garīgās izaugsmes veicināšanai.

Tad sanāks, ka pat tas laiks, kuru viņš bija spiests veltīt dzīvības uzturēšanai, arī attiecas uz garīgo noskaidrošanu. Un ja viņš nodarbojas ar to katru mirkli, tad tādā veidā noskaidro savu koku, savu ceļu, visus mērķa sasniegšanas līdzekļus.

Tāds ir mūsu darbs. Un tāpēc „Tu Bi Švat” (Koku Jaunais gads) var likties nenozīmīgs, taču tajā ir ļoti daudz garīgo simbolu, un mēs to ļoti godājam. Tas ļoti precīzi atspoguļo garīgā darba etapus.

No nodarbības pēc Rabaša vēstules, 08.02.2012.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa: