Ienākam jaunā ērā

Pētījumi, kurus veic zinātnieki, parāda, ka mūsu attīstības tendenci nosaka vispārējais likums, kura spēks mūs attīsta un noved pie vienas formas. Mums nāksies sasniegt šādu savstarpējo saikni, kad katrs sajutīs, ka ir atkarīgs no visas cilvēces, un visa cilvēce ir atkarīga no viņa.

Perspektīvā tāda ir mūsu attīstības vispārējā tendence, un to apstiprina daudzi zinātnieki. Mēs neesam gatavi pieņemt šo likumu, tas ir pretrunā mūsu dabai, katrs domā tikai par sevi, nesaprotot, ka ir atkarīgs no visiem. Taču, ja cilvēks sapratīs, sajutīs un skaidri redzēs, ka viņš ir atkarīgs no visiem, viņš vēlēsies, pirmkārt, parūpēties par citu cilvēku labklājību, lai viņi labi pret viņu izturētos!

Problēma ir tajā apstāklī, ka mēs neredzam, cik lielā mērā pasaule ir apaļa, un līdz kādai pakāpei tajā viss ir savstarpēji saistīts. Būtībā tas ir mūsu šodienas stāvokļa iemesls. Mēs atrodamies krīzes stāvoklī, un šī krīze ar spēku mūs atrauj no tās dzīves, pie kuras bijām pieraduši pēdējos dažus desmitus gadu.

Mēs esam pieraduši daudz strādāt, daudz pelnīt, daudz tērēt. Mēs ražojam vajadzīgas un nevajadzīgas lietas tikai lai pārdotu. Katrs mēģina iegūt kādu drošības jostu: rēķinu bankā, pensiju, medicīnisko apdrošināšanu, labu māju/ pili, ietaupījumus – visu to, kas piešķir cilvēkam pašpārliecību, ka ne viņš pats, ne viņa bērni līdz dzīves beigām nejutīs trūkumu. Skaidrs, ko mēs vēlējāmies sasniegt.

Taču tagad mēs redzam, ka mūsu nostāja, acīmredzot, bija nepareiza! Daba izjauc visus mūsu plānus un pat bagātie starp mums, un vēl jo vairāk visi pārējie, tā dēvētā vidējā klase un trūcīgie, proti, lielākā cilvēces daļa, nevar sasniegt šo sapni.

Daba mūs virza uz pretējo stāvokli, lai mēs iegūtu pašpārliecību, uzplaukumu, labklājību un attīstību mūsu savstarpējā saiknē, lai tieši no turienes mēs saņemtu to, ko vēlamies, tā vietā, lai dzītos pēc labas dzīves personīgi sev.

To visu mēs redzam, pateicoties krīzei, kura patreiz atklājas un lauž, bojā, parkāpj visus mūsu iepriekējos likumus. Tas tiek dēvēts, ka mēs ienākam jaunā ērā!

No 4. sarunas par jauno dzīvi, 01.01.2012.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa: