Atmaidzināt sirdis ar gaismu

Jautājums: Daži redz draudus Bāla Sulama pieejā, kur viņš izvirza iekšējo attiecībā pret ārējo. Kā lai aptver arī šos „ārēji orientētos” sektorus?

Atbilde: Ļaudis nav spējīgi saprast to, kas attiecas uz iekšējo būtību. To „piekaļ” ārējās formas, viņiem pie kaut kā ir jāturas. „Koncentrējieties uz iekšējo, – tu saki, – un tur jūs atradīsiet visu”. Taču cilvēkiem tas ir nonsens. Neviens nestrādā  ar savu sirdi. Tas nav viegli, tam nepieciešama attīstība.

Tikai pašlaik mēs ienākam tādā periodā, kad jaunajai paaudzei nāksies attīstīt sirdi. Līdz šim brīdim tā bija „akmens sirds”, – taču tagad nāksies to atmaidzināt, sākot iztālēm. Runa iet par lielu darbu, par ļoti liela mēroga procesiem, kurus nepieciešams iziet.

Cerēsim, ka pieeja, kas pārņemta ar mīlestību un vienotību, palīdzēs mums atmaidzināt sirdis. Un tad radīsies iespēja runāt par dziļākām lietām, attiecīgi tam, kā cilvēki virzīsies savā garīgajā izaugsmē uz priekšu. Turklāt vēstījums par vienotību atsaucas cilvēka sirdī. Lai gan pagaidām tikai ārēji, taču sirds tomēr jau sāk stradāt.

Tāds ir ceļš. Pie tam, ja tu atklāj gaismai vietu daudzās sirdīs, tad tā darbojas ļoti ātri. Tas ir dažu mēnešu jautājums. Tikai iesāc – un redzēsi.

Un tādēļ esmu ļoti optimistiski noskaņots. Ja mēs izveidosim izglītošanas komplektu un sāksim to izplatīt starp ļaudīm, tad jau šogad varēsim redzēt pilnīgi citu ainu. Galvenais – rast pareizus, saprotamus formulējumus un no mēneša mēnesī tos optimizēt, virzot dziļumā. Un tad mēs gūsim panākumus.

No nodarbības pēc „Desmit Sfirotu Mācības priekšvārda”, 15.01.2012.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa: