Mūsu dzīve kļuvusi garāka, bet skumjāka

Ziņojums: Itālija – novecojoša, bet veselīga valsts, trešā valsts Eiropā pēc dzīves garuma. Taču pastāv dvēseliska slimība, kas izpaužas antidepresantu lietošanas pieaugumā, kas pēdējo 10 gadu laikā dubultojusies.

Depresija rodas no dziļas neapmierinātības. Pēdējos gados depresija ir kļuvusi par reālu sociālo problēmu.

Sabiedrība necieš vājumu. Ciešanu izpausme ir aizliegta. Jādzīvo laba garastāvokļa mākslīgā atmosfērā. Melanholija un skumjas pārvērtušās par slimību.

„Masveida antidepresantu lietošana liecina par to, ka tabletes tiek uzskatītas par īsāko ceļu, lai novērstu problēmu, pat bez mēģinājuma to atrisināt. Teorētiski medicīniskie preparāti ir jālieto ārkārtas gadījumā, līdz pat atveseļošanai, taču lielākā daļa cilvēku nevar atteikties no tabletēm un neizārstējas”.

Komentārs: Depresija ir lielākā pasaules slimība, un tā ir iemesls gandrīz visām citām slimībām. Tā kā mūsu būtība – egoisms, tad tā tukšums, nepiepildījums, neapmierinātība ir mūsu kopējā stāvokļa pamats. Turklāt slimība ir organisma nelīdzsvarotības izpausmes būtība – sistēmas, kura pastāvīgi uzrauga tās iekšējo līdzsvaru. Mūsu nelīdzsvarotība starp mums un dabu līmenī „cilvēks” ir iemesls tam, ka visas dabas sistēmas zaudē līdzsvaru: nedzīvajā dabas līmenī – procesi Zemes iekšienē (vulkānu atmošanās, zemestrīces) un ārpusē (viesuļvētras…), augu un dzīvnieciskajā līmeņos (sugu izmiršana).

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa: