Gaisma visiem, kas dus zemes pīšļos

Mēs uz katra soļa esam spiesti sasniegt prasību, lūgumu, lūgšanu. Šeit nekas cits vairāk nestrādā, izņemot lūgšanu – lūgums par to, lai augstākais spēks, gaisma izpildītu darbību.

Paiet daudzi gadi līdz cilvēks nonāk pie tādas sapratnes un sāk tā just. Šeit nelīdzēs prāts – tādai attieksmei pret sevi pašu un pasauli, kuru viņš vēlas atklāt, ir jutekliski jāatklājas iekšienē kā dabiskai un instinktīvai. Viņam ir jāsaprot, ka šeit ir tikai Radītāja, augstākās gaismas darbs, kas ietekmēs cilvēku.

Katra darbība, kuru viņš vēlas izpildīt savas izaugsmes veicināšanai, nozīmē lūgumu un cerību, lai gaisma iedarbotos, lai ietekmētu cilvēku, veiktu viņā izmaiņas un dotu citu attieksmi pret realitāti. Un saskaņā ar šo, realitāte atklāsies, un tad viņš sajutīs un sapratīs gaismas darbības.

Gaisma viņu izvedīs cauri dažādiem stāvokļiem, no kuriem viņš „redzēs” (izjutīs un sapratīs) attiecības starp viņu un gaismas Avotu.

Pastāvīgi ir jāatrodas gaidās, lai gaisma uz mums iedarbotos, – tas ir pats galvenais. Un nevis vienkārši gaidīt, bet to kaislīgi vēlēties, pastāvīgi cerēt un būt gatavam, atvērtam šīs iedarbības saņemšanai. Bez tā es neko nevaru izdarīt – tas ir pats galvenais mūsu darbs.

Ja cilvēki sanāk kopā un dzīvo ar tādu cerību, lai ar gaismas palīdzību sevi mainītu, viņi var atmodināt viens otra sirdi un šajā lūgumā savienoties. Un tad viņu prasība patiešām sasniegs to kvalitāti, kas nepieciešama tam, lai gaisma uz to atbildētu. Mēs taču vēlamies sevi atklāt ne sevis dēļ, bet tādēļ, lai caur mums gaisma iedarbotos uz citiem, – tiem, kuri paši vēl neprot lūgt!

Viņi arī gaida šīs izmaiņas pasaulīgo ciešanu spiediena ietekmē, taču neprot runāt ar gaismu vienā valodā. Un tādēļ savā mazajā pakāpē izjūt ciešanas.

Gaisma viņus atmodina tīšām, lai viņi kļūtu par augsni, „par pīšļiem zem taisno kājām”, bet taisnie paceltos līdz Binas pakāpei, lai pieprasītu gaismu visiem tiem, kas dus pīšļos…

No nodarbības pēc raksta no grāmatas „Šamati”, 04.01.2012.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed