Risinājums – mainīt globālo spēli

Viedoklis (D.Selente, Trends Research dibinātājs, pasaules trendu analītiķis izdevumā Summer Trends Journal): Laimīgās dieniņas neatgriezīsies tik ātri. Nekādi Federālo rezervju triki nespēs ekonomiku pagriezt atpakaļ, liekot pazust budžeta vai tirgus deficītam, nespēs atgriezt dolāram zaudēto slavu vai atgriezt darba vietas. ECB, ES, SVF glābējpolitika ir nodemonstrējusi savu neefektivitāti, tāpat kā arī amerikāņu.

Tomēr ilgtermiņa perspektīvā ir pamats cerībām. „Spēles mainīšanas” potenciāls meklējams spējā pilnībā atzīt to, ka industriālās revolūcijas un politikas domāšana nespēj un nedarbosies 21.gadsimtā.

Iemesls meklējams ne vien ekonomikas modeļa novecošanā, bet arī mūsu pieejā attiecībā uz izglītības, veselības, politikas un bruņoto spēku jautājumiem. Teiciens „Pēdējais karš ir ģenerāļu karš” ir patiess. Lai arī tehnoloģijas mainās, tomēr domāšana – nē. Pārliecība, ka brutāls spēks var dominēt okupētā valstī, kuru aizstāv sacelšanās dalībnieki, ar dolāru triljoniem un zaudētiem gadu desmitiem ir pierādījusi savu nepamatotību. Neskatoties uz to, vēl nebeidzoties veciem kariem, sākas jauni.

Replika: Viktors Igo reiz teica: „Ir kaut kas, kas ir stiprāks par visām armijām pasaulē, un šis kaut kas – ideja”. Lai šo ideju atklātu, nepieciešama masu audzināšana. Tas ir galvenais, kā uzskata kabala. Bāls Sulams raksta, ka mums visiem uz dažiem mēnešiem nepieciešams apsēsties pie skolas galdiem – tad mēs sapratīsim mūsu pasauli un savu stāvokli tajā, tad iemantosim vienotības ideju, ar kuras palīdzību nonāksim pie vienlīdzības un līdzsvara – savstarpējās vienlīdzības un līdzsvara ar dabu. Izpildot šos divus nosacījumus, mēs sasniegsim mūžību un pilnību.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa: