Balta saliņa uz kartes

Radītājs liek cilvēka roku uz labu likteni un teic: „Paņem to sev!” Viņš dod cilvēkam vēlmi, modina viņā jautājumu par dzīves jēgu, iespaidus – iekārto viņam visu, atvedot uz tādu vietu, kur viņš var sevi realizēt, tas ir, saņemt atbildes uz saviem jautājumiem.

Taču rodas jautājums, bet kur šeit ir pats cilvēks? Viss taču jau iepriekš noteikts, – kā esmu iekārtots, kādu audzināšanu esmu saņēmis, kā mani mācīja līdz pat šim brīdim. Ja atskatīšos uz savu dzīvi, tad redzēšu, ka tā visa grozījās, it kā uzgriezta. Un kaut gan es skaidri redzu To, kurš to grozīja, taču kāds man visu nokārtoja: deva man jautājumu par dzīves mērķi, organizēja grupu, kuru es uzgāju, grāmatas.

Viss jau organizēts no augšienes, bet mani it kā paņēma aiz auss un atveda uz vajadzīgo vietu. Kur tad šeit mana brīvā izvēle?

Izrādās, ka izvēles brīvība sākas daudz vēlāk par visu šo. Jau pēc tam, kad tevi atved uz grupu, kura studē kabalu, un tu sāc mācīties, iejūsmojies, pārpildies ar sajūtām un tev šķiet, ka beidzot esi atradis savu vietu. Tomēr patiesībā tu vēl neko nesaproti, un pagaidām tas viss nav tas, pie kā tev jānonāk.

Tavas brīvās izvēles vieta, tas baltais punkts, kurš tev ir jāaizpilda, tukša joma – tā vēl arvien ir priekšā, tu vēl to neesi atklājis. Pagaidām tu mācies un svārsties no stāvokļa stāvoklī, bez izvēles. Atnāk slikts stāvoklis – tu ieslīgsti grūtsirdībā, atnāk labs – tu priecājies.

Te piepeši tev parādās sapratne, jo rodas vēlme visu uzzināt, te piepeši dzimst sajūtas no tā, ka atmostas vēlme izjust, – tādā veidā kopā ar grupu, apkārtni tevi izved cauri dažādiem stāvokļiem. Taču pagaidām tevi vienkārši nes straume, bez jebkādas darbību brīvības no tavas puses.

Un tā turpinās, līdz tu sasniedz brīvu vietu, kura tev ir jāizzina, un jāsakoncentrē uz to visa sava uzmanība. Tieši tajā tu realizē pats sevi. Un ja tur tu neizmanto savu brīvo gribu, tad nekas nenotiks.

Viss, kas ir Radītāja rokās, – bez šaubām notiks. Taču ar šo tukšo vietu neviens neko nespēs izdarīt bez tavas pareizās līdzdalības. Par to arī klāsta kabalas zinātne!

No nodarbības pēc „Desmit Sfirotu Mācības” priekšvārda, 20.12.2011.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa: