Dziesmas ar garīgo dzirksti

Zoar, nodaļa “Šemot”, 40.p.: Mēs atveram mūsu acis, redzam: svētie rati dodas savā ceļā.
Un dziesmas skaņas, kas saldina Binas dzirdi, brīnumskaistas Malhut sirdij, paceļas un nolaižas, izplatās un neizzūd…
Bet Hohma sasniedzama tikai kustībā no līnijas uz līniju, trijos punktos – holam, šuruk, hirik.
Un tad atskan dziesmas skaņas, hohmas starojums ausīs (oznaim), Binā, galvenokārt pateicoties vidējai līnijai, Tiferet, dēvētai “skanējums”. Un no tās pāriet pie Malhut.
Jautājums: Dziedāšana – augsta garīgā darbība, kura izsauc Hohmas starojumu “ausīs”, tas ir, hasadim gaismā, Binā. Kā tas saistīts ar mūsu mūziku?
Atbilde: Man ļoti patīk dziesmas, kuras raksta mani skolnieki Moti Mor un Arkādijs Duhins. Tās dzimst no cilvēka iespaidiem, kurš atrodas uz garīgā ceļa un tiecas pēc garīgā, un nav svarīgi, ka viņš vēl nav sasniedzis augstas pakāpes.
Bāls Sulams raksta, ka pat parasts cilvēks spēj intuitīvi dot pareizos nosaukumus un saistīt materiālos zarus ar to garīgo sakni.
Kādreiz kāds cilvēks ieraudzīja Olīvkalnu, nodomāja, ka tas būtu noderīgs olīvkoku audzēšanai un nosauca to par Olīvkalnu. Bet mēs pieņemam šo nosaukumu kā svētu.
Bāls Sulams skaidro, ka tādā veidā garīgais ietērpjas materiālajā un izpaužas saknes, un zara saikne.
Garīgā sakne iedarbojas uz savu zaru un tādā veidā tas “runā” no saknes, pats nezinot kāpēc – tas notiek pats par sevi.
Tādējādi studējošie Kabalu kaut arī neatrodas garīgās pilnības sajūtas un izpratnes augstumos, un nav izzinājuši skaņu patieso dabu un vārdu dziļo nozīmi, neskatoties uz to, rada pareizus darbus.
Tajos ir dziļums un dziļš iespaids – daudz vairāk, kā viņi paši spēj iedomāties. Viss, ko cilvēks rada izejot no savas saiknes ar Avotu, jau nes sevī garīgo dzirksti.

Avots:http://www.laitman.ru/language-of-branches/12616.html
no krievu valodas tulkoja S. Grammatikopulo

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa: