Mīlestība pret Radītāju – attīstības marafona fināls

Jautājums: Ko mums dod mīlestības likums pret tuvāko?

Atbilde: Pateicoties mīlestībai pret tuvāko, mēs varam sasniegt mīlestību pret Radītāju, – mērķi, kura dēļ mēs sākam savu attīstību. Radījuma radīšanas cēlonis – novest to pie mīlestības pret Radītāju.

Radītājam sākotnēji piemīt absolūta mīlestība pret radījumu, saskaņā ar Viņa dabu kā darošais labu. Un novest radījumu pie šīs labestības, nozīmē novest to pie saplūsmes ar Radītāju. Sanāk, ka mīlestība pret Radītāju – tas ir mūsu attīstības mērķis, tā finālais punkts.

Tas tiek sasniegts saskaņā ar „612” baušļu (daudzveidīgo priekšdarbu veikšanu savās 612 egoistiskajās vēlmēs, lai vērstu tās uz atdevi) pildīšanu, kuri nepieciešami, lai nonāktu pie pēdējā, 613. mīlestības baušļa, pie atdeves viens otram.

Katrs likums sastāv no daudzu sastāvdaļu savienojuma, atbilstoši piemēram „svētā grupa” – sabiedrība, kas veidota saskaņā ar atdeves likumiem, un sastāv no dažiem cilvēkiem, kuri sanākuši ar vienu mērķi: dot viens otram, un uz šīs atdeves pamata sasniegt daudzkārt augstāku mērķi.

Atdeve viens otram nav pašmērķis. Ja mēs pulcējamies tikai ar nolūku, lai viens otram dotu, tad ar to veidojam egoistisku formējumu, gūstot baudījumu vienam no otra. Man izdevīga tāda apvienība, jo būdami kopā desmit, mēs varam panākt lielāku piepildījumu nekā viens. Katrs saņems labpatiku no pārējiem deviņiem.

Taču tāda atdeve mums nedod iespēju izvairīties no egoistiskās saņemšanas likuma sevis dēļ. Ja mēs atdodam viens otram ar nolūku, lai dotu Radītājam, tad to patiešām var nosaukt par svēto grupu, kura vēlas sasniegt atdevi. Pretējā gadījumā mēs veidosim egoistisku sabiedrību, kas saprotama šai pasaulei, lai saņemtu vienam no otra savstarpēju labumu.

Turpretim, ja runājam par absolūtu garīgo struktūru, tad tajā jābūt ne mazāk kā 10 cilvēkiem, saskaņā ar garīgā ķermeņa 10 sfirot. Un tad atdeve viens otram novedīs mūs pie atdeves Radītājam. Turklāt būdami kopā viņi vēlas būt kā 10 pilnas sfirot.

Malhut iekļaujas pirmajās 9 sfirot (tet rišonot), tādā veidā izveidojas 10 atdeves sfirot (10 atstarotās gaismas sfirot). Tā rodas savstarpējā atdeve. Turklāt vajadzība pēc tādas darbības dod tiesības saņemt spēku, piepildījumu no augšienes un tiek dēvēta par lūgšanu.

No nodarbības pēc Rabaša raksta, 15.12.2011.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa:

Nākamā ziņa: