Aviobiļete ceļam uz nākotni

Jautājums: Kas ir Zoar Grāmatas spēks, ja pagaidām mēs tajā neko nesaprotam?

Atbilde: Zoar Grāmatas spēks nav atkarīgs no tā, cik daudz mēs tajā saprotam. Tas ir atkarīgs no Grāmatas autora: no kādas pakāpes viņš to uzrakstīja, cik liels bija viņa nolūks attiecībā uz to, lai šīs Grāmatas lasīšana izstarotu uz mums īpašu starojumu, cik lielā mērā mēs varam izmantot šo gaismu, – taču tas viss nāk ne no saprašanas. Šim nolūkam nav nepieciešama nekāda sapratne.

Ja man patreiz jānokļūst kādā vietā, tad izvēlos, kāds transporta līdzeklis labāk un ērtāk mani varētu turp nogādāt. Tas varētu būt vilciens, lidmašīna, automašīna, kamielis. Kāda starpība, kas? Galvenais, lai būtu komforti un labi.

Zoar – tas ir pats ērtākais un labākais līdzeklis, pats stiprākais un noderīgākais tiem, kuri vēlas veicināt savu izaugsmi. Un man stāsta, kā likt tam darboties. Es nezinu, kā darbojas motors, lidmašīna, – es pērku biļeti un dodos ceļā.

Tas pats šeit. Pēc tam, kad es nonāku ceļa beigās, vai pat tā vidū, es sāku saprast, kas notiek. Taču ne ātrāk. Piemēram, es pirmoreiz lidoju uz Ņujorku. Vai tad es zinu, kāda tā ir, kur tā atrodas? – Nezinu neko! Es tikai par to dzirdēju, taču man par to nav nekādas sapratnes.

Es izvēlos kādu līdzekli, kurš mani turp nogādās. Es ticu cilvēkiem, kuri tajā saprot, kuri jau tur bijuši, atklājuši, izveidojuši šo līdzekli. Es tajā ienāku un sasniedzu galapunktu. Un kad sasniedzu: „O! Tagad saprotu!…”

Tas ir tas pats princips, nav nekādas starpības. Pat mūsu pasaulē, materiālajās lietās, kuras mūsu sajūtām ir pilnībā atklātas, mēs rīkojamies tādā pašā veidā. Un jūs vēlaties garīgajā to, kas nepastāv pat šajā pasaulē?…

No nodarbības pēc Zoar Grāmatas, 14.12.2011.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed