Eiropas modelis uz kraha robežas

Eksperti par krīzi: Situācija pasaules tirgos Eiropā tiek dēvēta par ļaunāko krīzi kopš kara laika. Eiropas līderi jau iepriekš gatavojas zaudējumam un visa Eiropas modeļa kraham. Vieni situāciju salīdzina ar Otro pasaules karu, citi – ar Padomju Savienības sabrukumu, un tas jau izskatās pēc pirmslaicīgas visas Eiropas sistēmas kapitulācijas. Rezultāts tam ir redzams pilsētu ielās.

Notiekošais atgādina Romu krīzes periodā 2.gadsimtā. Orientācija uz patērēšanu, darba kultūras kritums, elites atslābums, morāli psiholoģiskā lejupslīde, tradicionālo vērtību trūkums, līderi demonstrē neizpratni par situāciju, plaisa starp pārvaldes darbiniekiem un tiem, kas krīzi izjūt uz „savas ādas”, vērtspapīri svarīgāki par sabiedrības vērtībām, sabiedrība nav spējīga piedalīties sistēmas reanimēšanā, katrs pats par sevi, virsslāņi nespēj, savukārt zemākie slāņi negrib, konkrēta mērķa trūkums visos sabiedrības slāņos, daudzi jūt nepieciešamību pēc pārmaiņām, bet nespēj iztēloties, kādām tām jābūt, un kā tās realizēt.

Replika: Tieši par tādiem apstākļiem (dzemdību kontrakcijas), kuros dzimst jauna attieksme pret dzīvi, runā kabala. Šie apstākļi ir nepieciešami, lai dzimtu jaunais „garīgais cilvēks”.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed