Krīzes risinājums – pacelties pāri egoismam

Viedoklis (Angela Merkele, Vācijas kanclere): Vācijas valdība pārliecināta, ka problēmu nevar atrisināt ar vienu piegājienu. Šeit vispār nav vienkāršu un ātru risinājumu. Iziešana no krīzes – tas ir process. Un šis process aizņems gadus.

Replika: Šis process aizņems gadus, jo nav iespējams ieklausīties citā risinājumā, uzreiz izmainīt attieksmi pret pasauli, kā tikai ar apzināšanos, ka risinājums iepriekšējos  rāmjos vairs nav iespējams.

Pasaulei ir jāsaprot, ka jauna attieksme pret dzīvi nozīmē nevis pastāvīgu un bezjēdzīgu izaugsmi, bet gan ražošanu nepieciešamā apjomā dienišķo prasību apmierināšanai, ne bezjēdzīgu uzkrāšanu, bet gan laika atbrīvošanu katram, lai varētu audzināt nākamā civilizācijas līmeņa apgūšanai, proti, –  paceļoties virs individuālā egoisma, savstarpēji apvienoties vienotā veselumā.

Daba mūs uz to aicina, un šis mudinājums nemazināsies, bet tikai pastiprināsies. Arī pagātnē mēs attīstījāmies piespiedu kārtā, attīstoties egoismam mūsos. Taču šo attīstību mēs sajutām kā vēlamu, jo pēc savas dabas esam egoisti. Tagad daba piespiež mūs pacelties uz mūsu attīstības nākamo līmeni, egoisma noliegšanu. Un tāpēc pakāpeniski demonstrē mums mūsu egoismu kā ļaunumu.

Mūsu izvēle – virzīties uz priekšu, uz egoisma noliegšanu un uz savstarpējo apvienošanos tikai triecienu ietekmē, līdzīgi notiekošai krīzei, ar kariem, epidēmijām, ar dabas katastrofām, – vai iepriekš apzināties, vēl līdz pilnīgai egoisma kā ļaunuma izpausmei, ka labāk pacelties tam pāri, uz vienotību, integrālo sabiedrību. Šim nolūkam mums nepieciešams ieviest integrālo izglītību un visas cilvēces audzināšanu. Tas nav vienkārši, taču tikai tā mēs izvairīsimies no katastrofām.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa: