Radītāja skaļrunis

Kongress Aravā. Saruna pie maltītes.

Jūs nesaprotat, kādā mērā mēs visi esam vadīti no augšienes. Skolotājs šeit it kā skaļrunis, augstākās sistēmas daļa, kurš nodod jums zināšanas, un ne vairāk. Jūs taču nedievināt dinamiku par to, ka tas stāsta jums kaut ko interesantu. Tāpat arī ir jāattiecas pret Skolotāju – ir jāciena aparāts, caur kuru jums vēsta no augšienes, ne vairāk.

Es vēlos jūs brīdināt, jo tieši tajā ir starpība starp aklu pielūgsmi un patiesību. Es vēl vairāk kā visi pārējie jūtu, ka mani vada no augšienes, un man nav nekā sava. Es nerotaļājos jūsu priekšā, es patiešām tikai izpildu komandas no augšienes. Un viss cilvēka darbs – būt vadāmam. Jo viņš ir augstāks, jo vairāk tiek vadīts. To dēvē būt par Radītāja vergu – Mozus (Moše) pakāpe.

Tādēļ nevajag aizmirst, ka mums jābūt jūtīgiem attiecībā uz to, ko mums vēsta Radītājs – vēsta mūsos! Un atbilstoši tam mērot ceļu. Es jūtu, ka tas jau tuvojas. Un tad jau mēs  paceļamies uz Binas pakāpi – varēsim sadzirdēt to, ko teic Radītājs, tā jau ir Binas pakāpe. Turklāt pēc tam jau iegūsim „redzi”.

Pacentīsimies nebūt atkarīgi no Skolotāja (viņš ir ierobežots un laicīgs), un visi kopā kļūsim par tādu „tilpni” (kli), kas savienojoties, varēs redzēt un reaģēt uz to, ko viņam teic Radītājs. Tas ir pats svarīgākais. Par dzīvi! Šī dzirde, šī sajūta arī tiek dēvēta par dzīvi.

No sarunas pie maltītes pirms kongresa Aravas tuksnesī, 18.11.2011

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Nākamā ziņa: