Atgriezties pie sākotnējās Vienotības

Mums nepieciešama gaismas iedarbība no Viena avota, lai izveidotu no mums vienu vēlmi, vienu tilpni/ kli. Kā mēs varam sev piesaistīt šo gaismu? Šim nolūkam kabalisti mums aprakstīja darbības. Vai šīm darbībām ar mums ir tiešs sakars – nav svarīgi. Svarīgi, ka mēs atmodinām gaismu. Ar saviem nolūkiem mēs izsaucam Gaismu – „Vienu, Vienoto, Vienīgo” eksistējošo.

Lasot Zoar Grāmatu, es neko nesajūtu, aprakstītais man ir slēpts. Turklāt iedomāties kādus tēlus, nozīmē radīt sev elkus. Es zinu tikai vienu: „Viens”, jēdziens, uz kuru es tiecos, veic sašķelto, proti, to, kur viena no otras atdalītas ar egoismu, vēlmju labošanu. Un es vēlos, lai Viņš izlabotu šo atšķirtību. Par to es domāju, uz to tiecos, to prasu, lai piepildītos.

Tad mani neuztrauc, vai es saprotu Zoar Grāmatu, vai nē, kā sacīts: „Ne ar prātu mācās”. Tieši to arī dēvē „Toras apgūšana” (limud Tora). Toru, labošanās metodiku, kā sacīts: „Es radīju egoismu un radīju Toru tā labošanai”, izzina ne ar prātu. Es laboju savu egoismu, savienoju to ar citiem ar īpašības „Viens” spēku, un sakrātajās vēlmēs atklāju jaunu integrālo realitāti – augstāko pasauli.

Mēs par to zinām no personīgās pieredzes, kuru katrs uzkrājis kabalas nodarbībās visu gadu gaitā: prāts it nemaz nepalīdz. Noris zināmas iekšējas pārmaiņas, un es sāku vairāk saprast, sajust, labāk savstarpēji saistīt daudzveidīgos jēdzienus.

Tādēļ, lai attiecībā uz sevi izraisītu Viena iedarbību, lai viņš no manis tāpat izveidotu vienoto ar visu realitāti, es vienkārši lasu par Viņa darbībām. Taču no lasīšanas, no šīs gaismas, kura atgriež pie Avota, darbības, es noskaņojos uz rezultātu: tā mani atgriež pie tā paša stāvokļa „Viens”, no kura nākusi. Tieši tas ir svarīgi! Es pievienoju tam grupu, sevi, visu pasauli, visu, ko uztveru savā realitātē, – visam jāsavienojas jēdzienā „Viens, Vienots, Vienīgais”.

No nodarbības pē Zoar Grāmatas, 27.11.2011.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa: