Mīlestībā līdzīgs pievelk līdzīgu

Kabala klāsta par vispārējo pasaules likumu – par īpašību līdzības likumu. Tagad to ir atklājuši arī zinātnieki:

Ziņojums: Populārajam apgalvojumam, ka mīlestībā pretstati piesaista viens otru, nav taisnība. Par to jau sen zināms psihologiem un sociologiem. Cilvēkam, tāpat kā daudzām citām dzīvnieku sugām, veidojot seksuālās partnerattiecības, ir vērojama tendence izvēlēties sev līdzīgus partnerus. Dotajai parādībai tika dots nosaukums – homogāmija.

Mīlestībā un laulībā parasti mēdz izvēlēties partnerus līdzīgu sev: izskats, personīgās īpašības, sociālais statuss, kas ir pielīdzināms pašam. Laimīgas ģimenes dzīves garantija ir partneru līdzība pēc rakstura īpašībām, kopīgas intereses, sociāli ekonomiskais stāvoklis.

Visvairāk spēcīgu un laimīgu laulību ir tad, ja vīrietim un sievietei ir  līdzīgas rakstura īpašības un kopējas intereses.

Tika noskaidrots, ka cilvēki savu partneri vēlētos redzēt ar tādām pašām rakstura īpašībām, kādas piemīt pašam. Ir atspēkots viedoklis, ka sievietes „medī” bagātus vīriešus, bet vīrieši meklē vizuālo pievilcību. Lielākā daļa cilvēku izvēlas partneri ar sev līdzīgām īpašībām: skaista sieviete – veselīgu un skaistu vīrieti, turīgi vīrieši – savu aprindu sievieti.

Pirms uzsākt partnera meklēšanu, cilvēki analizē savus personīgos „sasniegumus” un pēc tam meklē partneri savā „līgā”. Dabiski, ka divu cilvēku savienība, kuru dzīves vērtības un intereses ir tuvas un dārgas vienam ar otru, būs vairāk izturīga. Ja viens no partneriem kādā no parametriem ir pievilcīgāks, tad tāda savienība būs mazāk stabila, jo nākotnē tādam cilvēkam var rasties kārdinājums savienoties ar savam stāvoklim līdzīgu partneri.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Nākamā ziņa: