Izzināšanas kalngals – Bezgalībā

Radītājs ietverts jēdzienā „Viens”, kā sacīts: „Viens, Vienots un Vienīgais” – tādā veidā Viņš mums atklājas. Kad kabalisti izzina Bezgalības gaismu, visaugstāko punktu, kādu tikai iespējams sasniegt, viņi atklāj Vienu jēdzienu, kurā ir ietverts viss, bez jebkādas atšķirības.

Sākotnēji viss bija iekļauts šajā vienā jēdzienā – visi radījumi kā viens radījums. Pēc tam, lai radījumiem dotu eksistences, sapratnes un izzināšanas sajūtu: kas ir viņi paši, un kas ir Radītājs, novērtēt, kādā absolūtā, mūžīgā, lielā stāvoklī viņi atrodas, – šis viens jēdziens dalās vairums atsevišķos un tam pretējos jēdzienos.

Tā no Bezgalības pasaules notiek kritums līdz šai pasaulei pa kāpņu pakāpieniem caur 5 pasaulēm (Adam Kadmon, Acilut, Brija, Ecira, Asija), kuru iekšienē arī iedzīvinās milzīgais izmaiņu daudzums. Pagaidām šo pasauļu lejup nākšana nesasniedz mūsu pasauli, kur esam pilnīgi atdalīti no pilnības, un pat no pilnības trūkuma izjūtas…

Taču tieši tādā veidā mēs sākam sasniegt savienošanos un izzināt vienotību, Vienīgo. Pateicoties pūlēm izlabot savu pasaulskatu, savu realitātes uztveri piecos maņu orgānos un augstāk par tiem, tādā pakāpē, kādā spējam to iedomāties, – un pievienot visu Vienam vienīgajam.

Bez tam mums nav cita darba, kā tikai savienot visu kopā Vienā jēdzienā. Katrs savieno savu pasaulskatu Vienā, un visi savu uztveri savieno kopā līdz tādai pakāpei, ka viss saplūst Vienā. Un pamatā šis darbs norisinās grupā – ar daudzu cilvēku pieliktajām pūlēm, kuri vēlas šo Viena jēdzienu nostādīt pāri visām savām atšķirībām.

No nodarbības pēc grāmatas „Šamati”, 27.11.2011.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed