Ja tikai ieklausīsies

Jautājums: Kā neizšķiest savus spēkus uz blakus mērķiem? Ja visi traucēkļi nāk no Radītāja, tad kā lai ar Viņu samērojos spēkiem?

Atbilde: Dabiski, ka visi traucēkļi mums nāk no Radītāja, lai labāk sevi izprastu un efektīvāk virzītu uz priekšu savu garīgo izaugsmi. Tie tikai saucas par traucēkļiem. Mēs nesaprotam, ka tie ir padomi, kā pareizāk veicināt savu garīgo attīstību. Ja mēs dziļāk ieklausītos tā dēvētajā „Radītāja balsī”, tad ļoti ātri virzītos uz mērķi.

Problēma tajā apstāklī, ka mēs Viņu neklausām un neievērojam, ka Viņš runā ar mums katru mirkli! Tā pati spēku sistēma, kurā mēs atrodamies, tas spēku lauks, kopējā atdeve, tas spēks, kurš mūs radījis, – pastāvīgi turpina uz mums iedarboties. Taču tas dara to līdz zināmai robežai, lai es vismaz nedaudz ieklausītos, piegrieztu kaut mazāko uzmanību, – un es jau sapratīšu, ko Viņš runā!

Tā mēs esam iekārtoti, ka Radītājs atrodas tieši uz mūsu sajūtu, mūsu uztveres robežas. Viņš prasa no mums tikai nedaudz paaugstināt savu jutību, lai sāktu Viņu sajust.

Turklāt jutība paaugstinās tādēļ, lai saprastu: „Nav neviena cita, izņemot Viņu”, un viss, ko Viņš vēlas man sacīt, nāk man tikai par labu un nes labestību ikvienā mirklī: sliktā vai labā. Ja es to zinātu, tad svētītu par ļauno kā par labo, jo ļaunuma nav.

Ja es sasniegtu tādu noskaņojumu un sapratni, tad pastāvīgi meklētu, kādu mājienu viņš man dod ar to stāvokli, kurā es patreiz atrodos. Man apkārt ir grupa, ģimene, visa pasaule, dažādas iekšējās un ārējās problēmas, rūpes un uztraukumi: labi un slikti, – taču ko Viņš ar to visu  man vēlas pasacīt? Kā man sevi līdzsvarot šajā sarežģītajā stāvoklī, kurā atrodos?

Un kabalisti man sniedz padomus, ko darīt, – kā sevi noskaņot, lai sāktu sajust Radītāju, un pateicoties tam sevi izlīdzinātu. Tas nozīmē, ka tu atklāj gaismu, kas atgriež pie avota, un attiecīgi savai sapratnei un sajūtām, sāc sakārtot savas īpašības, sajūtas, iekšējās vēlmes.

No nodarbības pēc Rabaša raksta, 25.11.2011.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed