Patiešām sistēmiska krīze

Viedoklis: Eiropas Savienības ekonomisko problēmu nopietnība ir apstiprināta augstākajā līmenī. Eirokomisijas priekšsēdētājs Žozē Manuels Barrozu pirmais no Eiropas ierēdņiem atklāti atzina, ka ES valstis sadūrās ar „sistēmisku krīzi”. Agrāk par to runāja tikai eksperti. Taču izvairīgu oficiālu formulējumu laiks ir beidzies: eirozonai draud recesija.

Iziešana no krīzes bez ekonomiskā pieauguma nav iespējama, turklāt eirozonai draud recesija. Pastāv divi ārstniecības veidi eirozonas iziešanai no krīzes: jāpalaiž iespiedmašīna, vai jāsamazina izdevumi.

Replika: 1. Tikai tagad viņi sāka atzīt krīzes esamību. 2. Tikai tagad sāka atzīt, ka krīze ir sistēmiska. 3. Vēl neatzīst, ka viņiem nav instrumentu, lai no tās izietu, un domā iztikt ar pagātnes metodēm. 4. Vēl joprojām sapņo par kāpumu un attīstību, kuri vairāk nekad nebūs. 5. Dabiski, ka tādā stāvoklī viņi vēl nav spējīgi saprast, kā pārvarēt sistēmisku krīzi – uzskata, ka tā pāries pati, un ir tikai jāuzgaida, jo citu līdzekļu nav… sāpīgi par „nesaprātīgu cilvēku”.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed