Paradīze šodien – tā ir elle rītdien

Zoar Grāmata. Nodaļa „Pekudei”, 839. p.: Tāpat kā pastāv pakāpes un pilis no svētuma puses, tāpat tie pastāv arī no nešķīstās puses. Un tie visi eksistē, pārvaldot pasauli no nešķīstās puses.

Tādēļ pastāv septiņas pilis, kuras atbilst septiņiem elles nosaukumiem, t.i., tie dēvēti tajos pašos vārdos, kā septiņas elles nodaļas. Un to visu uzdevums ir tiesāt un apgānīt tos pasaules grēciniekus, kuri ar tiem savienojās, kuru ceļi netika no tiem pasargāti, kad tie atradās šajā pasaulē.

Elle – tā ir mana vēlme piepildīt sevi ar baudījumu, iespējams pat mazu un vāju. Šī vēlme šodien man nemaz nešķiet tik briesmīga savā virzībā pret savienošanos ar citiem vai to neatbalstoša, kad domāju vienīgi par sevi, – kā man gūt panākumus, kas ar mani notiek un tā tālāk.

Atbilstoši manai pakāpei šī vēlme šodien man šķiet diezgan laba un var tikt dēvēta par paradīzi, jo ar tās palīdzību es nopelnu, izzinu, jūtos labi. Taču pieaugot manai sapratnei par augstāko sistēmu, es nonāku pie tāda stāvokļa, ka lūkojos uz šo vēlmi kā uz elli, jo tajā es domāju par sevi pašu, „sadegu”, attālinos, esmu pretstatā gaismai, Radītājam.

Viss atkarīgs no tā, kā cilvēks novērtē savas vēlmes. Tajā ir starpība starp paradīzi un elli.

No nodarbības pēc Zoar Grāmatas, 14.11.2011.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa:

Nākamā ziņa: