Tur, kur nešķiras…

Zoar Grāmata. Nodaļa „Pekudei”, 763. p.: Saiešanas pils, kura atrodas septītajā pilī, visu saņem no taisnā, Acilut pasaules Zeir Anpin Jesoda, un pēc tam no Derības Šķirsta iznāk dvēseles un ieiet apakšējā taisnajā, pirmajā pilī, Jesodā.

Pēc tam iznāk no apakšējā taisnā un ietērpjas cilvēkos. Un pēc tam, kad šo pasauli atstāj, viņi ienāk Derības Šķirstā, kurš atrodas septītajā pilī, lai visas dvēseles sastāvētu kā no augstākajām īpašībām, no Binas, septītās pils, tā arī no zemākajām, no Jesoda pilīm, lai izpaustos savā pilnībā no visām pusēm.

Nepieciešams censties katram vārdam, darbībai, jēdzienam, par kuriem mēs lasām Zoar Grāmatā, piešķirt savienošanās formas, mūsu savstarpējās saiknes veidus. Izņemot šo, nekā cita nav. Runa iet vienīgi par to, cik lielā mērā, un kādā veidā savienojas vienotās dvēseles daļas, kuras pagaidām Zoar dēvē dažādos vārdos, darbībās, attiecību veidos starp tiem.

Taču būtībā tas viss paredzēts tam, lai mūs virzītu uz vienīgo stāvokli, kurā nav daļu, bet ir tikai vēlme vienotajā gaismā. Tādējādi viss, ko mēs lasām Zoar Grāmatā, mums jāiztēlojas kā vienota sistēma.

No nodarbības pēc Zoar Grāmatas, 09.11.2011

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa: