Augšup ar gaismas ātrumu

Naids – vissašķeltākā vēlme, kura nākamajā mirklī atklāsies kā mīlestība. Tā atklājas, tādēļ ka vēlmi apgaismo un ietekmē gaisma.

Taču kamēr nav gaismas, cilvēkam šķiet, ka arī tāpat viņš visus mīl, – tā tev sacīs daudzi. Un viņi runā patiesību, viņi atrodas tādā tumsā, ka viņiem patiešām šķiet, ka tas tā ir.

Taču līdzās tam mēs lasām par tādiem taisnajiem, kā rabīns Šimons un viņa skolnieki, kurus dedzināja savstarpējā naida uguns. Un kā lai to saprot? Reliģisks cilvēks sacīs, ka tas nav iespējams: tik augsti taisnie, šķīsti, visi baltās drānās, – viņi nav spējīgi uz naidu.

Sacīts: „Toras viedoklis pretējs vienkāršu cilvēku viedoklim”. Toras viedoklis – tās ir melnās un baltās svītras, kritumi un pacēlumi. Turklāt reliģija pūlas pastāvīgi noturēt cilvēku līdzsvara stāvoklī, lai dienu no dienas viss būtu labi.

Šeit nelīdzēs visa iepriekšējā pieredze, kaut gan tiek sacīts, ka „nav gudrāka par pieredzējušu”. Visa pagātnes pieredze tika saņemta daudzkārt mazākās vēlmēs attiecībā pret jaunajām vēlmēm, kuras atklājas, un kuras ar katru reizi kļūst arvien lielākas. Un ja pašlaik mani pārņem daudzkārt spēcīgāka vēlme, tad man nelīdzēs tā pieredze, kuru es saņēmu daudzkārt mazākajā vēlmē. Es atkal atduršos ar galvu pret sienu!

Te neko nevar darīt, līdz nenoskaidrošu visu savu vēlmi visā dziļumā. Mēs tikai palielinām noskaidrojumu ātrumu un pilnveidojam savu pieeju, lai katru stāvokli pieņemtu kā vēlamo: nav svarīgi, vai tas ir labs, vai slikts, galvenais – ātrāk virzīties uz priekšu.

Turklāt pacēlumu un kritumu skaits jau ierakstīts katrā vēlmē, ikvienā no mums – atbilstoši vēlmes dvēseles saknei. Ja tu ieraudzītu šīs savas iekšējās kāpnes, tad uzzinātu, cik tev atlicis noiet šajā pakāpienā, cik nākamajā utt.

Un tu nespētu mainīt šos soļus – tikai paātrināt. Tādēļ mums arī neļauj tos redzēt! Lai paātrinātu un strādātu ar kustību, tev nav vajadzīgas zināšanas. Turklāt, ja tu jau sākotnēji zinātu, ko tev ir lemts iziet, tu nespētu šo smagumu pārvarēt.

Lieta ir tajā apstāklī, ka no sava stāvokļa lejā tu nesaproti, ar kādu ātrumu vari pacelties augšup, – vienkārši ar gaismas ātrumu!

No nodarbības pēc Zoar Grāmatas, 03.11.2011

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa: