Ekonomika krustcelēs

Viedoklis (M.Hazins, ekonomists): Tagadējās pasaules ekonomikas pamatproblēma, gan pašreizējās ASV ekonomikas, gan arī Krievijas ekonomikas, ir tajā apstāklī, ka tā atrodas ārkārtīgi cietā, struktūrētā nelīdzsvarotībā. Nosacīti runājot, dažas ekonomikas nozares, piemēram, finansiālā, daudzkārt pārsniedz savu dabisko stāvokli, bet dažas, attiecīgi, dauzkārt mazāk.

Piemēram, ASV finansiālā sektora daļa peļņas sadalīšanas jomā līdz XX gadsimta vidum bija 10% līmenī, līdz 70.gadiem – 20%, šodien dažreiz sastāda 70%. Saprotams, ka tas nav dabisks stāvoklis.

Nelaime tajā, ka neviens nesaprot, kādam jābūt dabiskajam stāvoklim. Vai nu jāmudina atpalicēji pievienoties līderiem, vai nu jānolaiž līderi līdz vidējam līmenim. Gan viens, gan otrs prasa milzīgas struktūru izmaiņas. Un tas ir pats interesantākais, kas šodien ir pasaules ekonomikā.

Replika: Tieši tieksme pārveidot mūsu sabiedrību no egoistiskās altruistiskajā, no diskrētās analogajā, no nesaistītās vispāratkarīgajā, kurā darbojas savstarpējais galvojums, atainojot mūs kā vienota mehānisma ritenīšus, – tieši tādas darbības izraisīs nepieciešamās optimālās pārmaiņas, novērsīs visus disbalansus.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa:

Nākamā ziņa: