Reportāža par globālo protestu

Ziņojums: Protesti pret varas ekonomisko politiku, pēc amerikāņu kustības „Ieņemiet Volstrītu!” parauga, pirms vairākām dienām notika daudzās valstīs, 82 pasaules valstu 951 pilsētās. Cīņā pret ekonomisko krīzi demonstranti skandēja lozungus, protestējot pret sociālo izdevumu samazinājumu.

Filipīnās mītiņa dalībnieki pie ASV vēstniecības uzstājās pret „amerikāņu imperiālismu”. Londonā daži tūkstoši cilvēku triecienuzbrukumā mēģināja ieņemt Londonas fondu biržu.

Frankfurtē mītiņa dalībnieki pie Eiropas centrālās bankas (ЕCB) ēkas pacēla plakātus ar uzrakstiem „Jūs spekulējat ar mūsu dzīvībām” un „Jūs laižat postā mūsu nākotni”. Itālijā uz ielām iznāca līdz 200 cilvēku tūkstošiem. Radikāļi sāka graut vitrīnas un sviest uz automašīnām  degpudeles.

Madridē demonstrācijā piedalījās līdz 500 cilvēku tūkstošiem. Tiesa, viss pagāja mierīgi.

Ņujorkā aptuveni pieci tūkstoši cilvēku sarīkoja mītiņu Taimskvērā. Daži demonstranti mēģināja arī ielavīties Citibank ofisā, ziņo BBC.

Kustība „Ieņemiet Volstrītu!” tika izveidota ASV šī gada vasarā. Tās dibinātājus iedvesmoja arābu revolūciju piemērs. Protestējošiem nav vienotas vadības, savstarpējai saiknei viņi izmanto Twitter. Viņus apvieno kopējie lozungi. Viņi apgalvo, ka ekonomiskajā krīzē ir vainīgi finansiālie institūti, un kritizē valsts pieņemtos mērus, kuri virzīti to atbalstam.

Replika: Nedz varai, nedz protestējošajiem nav zināšanu par krīzes slimības cēloni, norisi un mērķi. Tāpat arī nav sapratnes par ārstēšanas metodi. Protesti veicinās tikai strupceļa sajūtas saasināšanos. Nepieciešams izplatīt zināšanas par īsto cēloni, kas ļauj noskaidrot, kas notiek ar cilvēci – pakāpeniski, bezspēcībā un pilnīgā sajukumā, viņi sadzirdēs un pieņems pareizu lēmumu. Jautājums – kad…

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa: