Krīze lika slaucīt ielas

Ziņojums: Spānijas pilsētiņas Espareguēra iedzīvotājiem Katalonijā nākas izpildīt komunālo dienestu funkcijas. Pie tā noveda pilsētas budžeta deficīts. Spāņu pilsētas mērs, kurai tika atņemti finansēšanas līdzekļi, izbrīnīja iedzīvotājus, lūdzot viņus ķerties pie slotām un slaucīt ielas un ietves.

Pilsētniekus lūdza slaucīt ielas un aplaistīt sabiedriskos kokus un dārzus, kas atrodas tiešā tuvumā no namdurvīm. Taču ne visi iedzīvotāji atbalstīja aicinājumu: „Es esmu bezdarbnieks. Es neko nepelnu. Un pie tā visa viņi grib mani piespiest strādāt bez atalgojuma pie atkritumu novākšanas” – stāsta 53 gadīgais Hosē.

Replika: Lūk, kur uzreiz sajūtams savstarpējā galvojuma audzināšanas trūkums. Cilvēks nesaprot, ka tādā veidā visi ekonomē kopīgos līdzekļus, un kopējais darbs satuvina pilsētniekus un veido lielāku līdzību integrālajai dabai, maina mazās pilsētiņas savstarpējo attiecību klimatu. Un ja tagad veikt nelielu izskaidrošanas kompāniju par krīzes cēloni un tās risinājumu!

Krīzes cēlonis ir tikai sabiedrības izmaiņā – tā kļūst par savstarpēji saistītu. Agrāk mūsu vēlmes attīstījās, auga „lineāri” katrā no mums un mēs katrs tiecāmies tās realizēt – un tā mainījām mūsu sabiedrību. Taču pēdējā laikā vēlmes nevis aug, bet kļūst vairāk savstarpēji saistītas, pārvēršot mūsu sabiedrību „mazajā ciematā”, turklāt mēs nezinām, kā tādā gadījumā ir jarīkojas, jo šis sakars starp mums egoistiem ir stājies pretrunā ar katru no mums.

Šeit redzams risinājums – mūsu attiecību izmaiņā vienam pret otru un pret visiem kopā, nepieciešamība būt kā viena sistēma, kopīgs veselums. Tas neparādīsies automātiski, instinktīvi, no mūsu iekšienes kā egoistiskās vēlmes un domas, bet tas ir iespējams tikai ar apkārtnes ietekmi, kuru mums pašiem ir jāizveido.

Veidojot apkārtni, kura mūs audzina, mēs sākam dziļāk izprast sevi, mūsu dabu un to, kas ar mums notiek, plānu un radījuma mērķi, līdz pat darbojošās dabas spēka sajūtai – Radītājam.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa:

Nākamā ziņa: