Demonstrācijas – ceļš jaunas sabiedrības radīšanai

Ziņojums: Simtiem demonstrantu iepretim amerikāņu fondu biržai Manhetenā piedalījās demonstrācijā pielietojot spēku, tādā veidā protestējot pret palīdzības plānu bankām, hipotēkas politiku un sodīšanu ar nāvi.

Desmitiem demonstrantu tika arestēti sadursmju gaitā ar policiju pēc tā, kad viņi apstādināja kustību apkārt ēkai un neļāva Biržas darbiniekiem iznākt no ēkas. Manifestācija ar mērķi „iekarot Volstrītu”, kura notika pie amerikāņu fondu biržas Manhetenā, ļoti ātri noslīdēja uz varmācības sliedēm un noveda pie arestu viļņa, kā rezultātā tika aizturēti vismaz 80 dalībnieki.

Amerikāņu fondu biržas darbinieki, kuri pavadīja ēkā pagrūtu nedēļu, cieta arī izejot uz ielas, kur simtiem  protestējošo sagaidīja viņus Union skvērā. Policija neskopojās ar mēriem un pavadīja aizturētos pie autobusiem roku dzelžos. Citi sadumpojušies protestējošie cieta no piparu aerosola, kas nokļuva viņu acīs.

Pēc Ņujorkas policijas datiem, policisti darbojās savaldīgi nelikumīgas manifestācijas izklīdināšanā, kura, pēc policijas vārdiem, kavē kustību Manhetenas dienvidu daļās. Protestējošie, savukārt, taisās turpināt pārkāpt kustības kārtību, lai atbalstītu jaunās pasaules kārtības rašanos.

Replika: Problēmas tikai sākas, tāpēc ka pati krīze vēl netika sajusta kā sistēmiskā, kad visa dzīve „iesaldējas”, pārstāj saskaņoti strādāt visi sabiedriskie, politiskie, ekonomiskie un pārējie sakari. Lūk, tad cilvēki, kuri nesaprot notiekošā cēloņus, sāk visā vainot varu un „ieviest savu kārtību”.

Tikai audzināšana, kā arī jaunu likumu un sakaru, kuri izpaužas sabiedrībā, izskaidrošana varēs nomierināt cilvēkus un dot viņiem pareizus orientierus, sapulcēt masas un visiem kopā veidot jaunus sakarus sabiedrībā, jaunas savstarpējās attiecības un jaunas attiecības ar pasauli. Šis uzdevums atklāsies kā Vecās un Jaunās pasaules kopējā problēma abās Atlantijas pusēs, pārējās pasaules daļas ies tai līdztekus, un tieši satricinājumi un nekārtības, bezspēcība un nevadāmība piespiedīs valdības vērsties pie masām un pieņemt kopīgus lēmumus „pie apaļā galda”.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed