Pasauli sagaida darba vietu deficīts

Ziņojums: Starptautiskā darba organizācija sagatavoja referātu, kurā apgalvots, ka ja neuzsākt steidzamus mērus bezdarba samazināšanai, tad valstis sadursies ar darba vietu deficītu. Bezdarbnieku skaits pasaulē sasniedzis 200 miljonu cilvēku. Jārīkojas nekavējoties un jāstimulē darba vietu pieaugums, lai kompensētu zudumus.

Īpaši uz otrā krīzes viļņa fona 2012.gadā. Lielas bažas izraisa situācija Eiropā. Sarežģītais sociāli ekonomiskais stāvoklis Francijā jau novedis pie sociālistu uzvaras vēlēšanās. Šī panākuma spārnoti sociālisti jau sola iedzīvotājiem palielināt izdevumus pilsoņu sociālajai apdrošināšanai.

Nodarbinātības krīze padziļinās ar struktūru problēmām: vērienīgu jaunatnes bezdarbu un augstu hronisku bezdarbu. Itālijā katrs otrais bezdarbnieks vairāk kā gadu nevar atrast darbu, Dienvidu Āfrikā – divi no katriem trīs.

Replika: Kad rūpniecība un pakalpojumi samazināsies līdz nepieciešamā līmenim, tad pasaulē no nelietderīga darba atbrīvosies miljardi cilvēku – viņi sadalīs darbalaiku ar strādājošajiem līdz 2-3 stundām dienā, bet pārējā laikā viņiem tiks uzlikts par pienākumu mācīties, audzināt sevi savās darba vietās vai arī citās iestādēs, vai mājās – bet tas būs obligāts nosacījums pasaulei, kā pats darbs, un tiks uzskatīts par viņu darbu, tāpēc ka pateicoties šīm nodarbībām, pasaule nonāks pie labošanās, līdzsvara, savas nākamās attīstības stadijas atklāšanas labā ceļā.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa: