Saņēmi – nodod tālāk!

Jautājums: Kas vislabāk palīdzēs, lai atceltu sevi (savu egoismu)?

Atbilde: Galvenais – nebūt pašpārliecinātam un nepaļauties uz sevi. Tāpēc ka visas tavas vēlmes, spēki, domas – viss, kas tevī ir, tas vienmēr ir pret atdevi, pret augstāko. Cilvēka galvenais vājums – tas ir viņa saprāts, kurš neļauj viņam uzveikt savu ego un atcelt sevi. Turklāt, izņemot to, vairāk nekā nav.

Tāpēc ka mūsu saņemošās vēlmes nav noderīgas garīgajai pasaulei. Viss, ko tu vari ar tām izdarīt – tikai atcelt augstākā priekšā. Pateicoties tādai atcelšanai tu iegūsti viņa vēlmes.

Turklāt augstākā vēlmēs tu sāc atcelt sevi attiecībā pret pārējiem, un tādējādi iegūsti visas viņu vēlmes. Tā tu sev pievieno visu Bezgalības pasaules Malhut – tieši uz tā rēķina, ka tu viņiem atdod.

Tu vari jautāt: „Bet kad tad beidzot es saņemu?!”  Kaut kas tāds vispār nenotiek garīgajā pasaulē… Nav nekādas saņemšanas – ir tikai atdeve! Pat tad, kad tu saņem, tas būtībā notiek atdeves veidā. Garīgajā realitātē vienkārši nav tādas formas kā saņemšana.

Tieši tāpat kā mūsu pasaulē mēs nesaprotam, kas ir atdeve. Mēs saprotam tikai kā saņemt. Katru mirkli es domāju, dzīvoju un eksistēju tikai ar to. Taču apgrieztā realitātē pastāv tikai atdeve un nav saņemšanas.

Pat tad, kad tu veic saņemšanas darbību, tu nedari uz šo saņemšanu nekādu aprēķinu, bet domā vienīgi par to, cik tādā veidā varēsi novirzīt uz atdevi.

Garīgajā pasaulē vārdam „saņemšana” ir pilnīgi cita jēga, salīdzinājumā ar mūsu pasauli, kur man ir zināms, ka tas būšu Es, kurš saņems, Es – tā ir adrese, uz kuru atnāks piepildījums un paliks manī. Es esmu šī piepildījuma saņemšanas galastacija! Taču garīgajā es tikai nododu to tālāk.

No nodarbības pēc „Ievada kabalas zinātnē” (Ptiha), 28.09.2011

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa: