Iemācīties būt pateicīgam

Jautājums: Kā var „pateikties par slikto, tāpat kā par labo”?

Atbilde: Rabašs min piemēru, kā tēvs, kurš katru dienu deva dēlam 1 dolāru, reiz, dēlam par lielu prieku, pēkšņi iedod 5 dolārus. Taču otrajā dienā viņš atkal iedod tikai 1 dolāru.

Kādēļ tēvs tā rīkojas ar mani? Viņš grib, lai es attiektos pret viņu ar mīlestību un 4 dolāru trūkumu, kuri man tagad pietrūkst, es aizpildītu ar savu mīlestību, atdevi! Lai es skatītos nevis uz to, cik no Viņa saņemu, bet kādā mērā varu Viņam pateikties.

Pateicoties tam, ka pēkšņi saņēmu no Viņa „5 dolārus”, es paplašināju savu vēlmi, taču no saņemšanas viedokļa. Turklāt tagad es varu piepildīt šo papildus vēlmi ar atdevi. Tas ir, Viņš deva man iespēju paplašināt savas vēlmes un pacelties augstāk uz lielāku atdevi.

Taču man ar to ir jāstrādā. Pastāvīgi, katru dienu es saņēmu 1 dolāru un biju pateicīgs Tēvam par šo dolāru. Pēkšņi, vienudien Tēvs iedeva man 5 dolārus. Manas vēlmes paplašinājās, es saņēmu lielāku baudu un dabiski, es esmu pateicīgs Tēvam. Taču par ko es Viņam esmu pateicīgs? Par to, ka saņēmu papildus 4 dolārus!

Otrajā dienā, no vakardienas augstuma, ar izaugušo apetīti, es jau gaidu, ka no jauna saņemšu 5 dolārus, – un pēkšņi saņemu kā iepriekš – 1 dolāru. Tagad es sajūtu tukšu vēlmi 4 dolāru apmērā. Ko tad man ar to darīt? Piepildīt to ar mīlestības gaismu, atdeves un pateicības gaismu!

Es saprotu, ka Tēvs pašlaik dod man iespēju Viņam atdot, – tieši šajā tukšajā tilpnē, Hohma gaismas vietā to piepildot ar Hasadim gaismu. Viņš piepilda manu vēlmi ar gaismu Hohma, bet es to piepildu – ar Hasadim gaismu. No kurienes vēl var rasties iespēja atdot, ja Viņš neiztukšos manu vēlmi?

Kā es varēšu Viņam pateikties un vēl spēcīgāk ar Viņu savienoties, vēl vairāk līdzināties, ja Viņš sākumā nedos man lielāku piepildījumu, bet pēc tam paņems to atpakaļ? Turklāt no jauna dos vairāk – un no jauna iztukšos. Kā sacīts: „Gaismas ietērpšanās un tās izzušana – veido tilpni, derīgu izmantošanai”. Lūk, tagad man ir tilpne.

No nodarbības pēc Rabaša raksta, 15.07.2011

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa:

Nākamā ziņa: