Ceļš uz postapokalipsi

Ziņojums (ANO referāts): Progress ļāva uzlabot iedzīvotāju materiālo labklājību, tomēr noveda pie apkārtējās vides degradācijas. Uz šo brīdi ir iznīcināta puse Zemes mežu seguma, izsmelts un piesārņots gruntsūdens, pazūd dažādi augu un dzīvnieku veidi, draudošā globālā sasilšana, salīdzinājumā ar 1970. gadu, par 5 reizēm palielina dabas kataklizmas.

Nav iespējams miljardiem attīstošo valstu iedzīvotāju uzlabot dzīves līmeni uz ekonomiskā progresa rēķina, jo tas novedīs pie dabas resursu pilnīga izsīkuma, turpmāk Zeme nespēs turpināt cilvēces uzturēšanu – turklāt arī mērķis vienalga netiks sasniegts! Cilvēcei ir jāatrod tādi attīstības ceļi, kuri ļaus izbēgt no ekoloģiskās katastrofas.

Pāreja pie jauna attīstības modeļa pieprasīs patērētāju uzvedības, transportu sistēmu, dzīvojamās un celtniecības infrastruktūras, ūdensapgādes un sanitārās sistēmu radikālas pārmaiņas.

Replika: Pāreja pie jebkuras saprātīga patēriņa taupīšanas ekonomikas nav iespējama bez cilvēka dabas labošanas. Taču cilvēka dabas labošanai, no egoistiskās uz altruistisko, pretojas vara un sistēma, jo tad tie zaudēs varu pār pasauli.

Tādēļ, kamēr tas ir iespējams, varas un banku galvenais uzdevums – visādā veidā novērst cilvēku domas par krīzi. Pat uz valsts parāda palielināšanas rēķina kā ASV. Un visas varas tam piekrīt.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa:

Nākamā ziņa: