Asais dziednieka nazis

Jautājums: Ja gadās lielas problēmas un ļoti smagi stāvokļi, vai par tiem arī ir jāpateicas?

Atbilde: Ja tu gribi būt augstāk par piepildījumu, ar ekrānu un atstaroto gaismu, tad tev nav svarīgi, kāda pašlaik ir sajūta tavas vēlmes iekšienē: slikta vai laba. Tu saproti, ka visi stāvokļi, kurus tu izej, kādi vien ir atgadījušies, arī paši sliktākie, ir nepieciešami tādēļ, lai attīstītu tavu vēlmi.

To ir grūti izpildīt, ja ar cilvēku atgadās kāda nelaime vai nopietna slimība. Taču ja viņš sasniedz pareizo labošanos, tad nevienu stāvokli neuztvers kā kaitīgu un sliktu – ja saplūst tajā ar Radītāju.

Savā sajūtā viņš var justies šausmīgi, taču neidentificēt sevi ar šo izjūtu – tikai ar mērķi. Tas ir, saprast, kāpēc Radītājs, kurš līdz tam deva viņam labas sajūtas un pat vairāk (parasta 1 šekeļa vietā – 5 šekeļus!) – pēkšņi iedeva nulli un pat mazāk par nulli…

Acīmredzot tamdēļ, lai viņš, neskatoties uz to, varētu sasniegt šajās vēlmēs labošanos – pateicības sajūtu. Tas nav vienkārši, bet tā tas strādā. Tā atklājas vēlmes.

Mums ir grūti to saprast un attaisnot, jo esam atkarīgi no savas egoistiskās, ķermeniskās sajūtas – taču tas tā ir. Sacīts: „Pat tad, kad ass nazis ir pielikts tavam kaklam – nekrīti izmisumā par Viņa žēlsirdību”.

No nodarbības pēc Rabaša raksta, 15.07.2011

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed