Vai kapitālisms ir cietis krahu, 2.daļa

Viedoklis (M. Desaī, Augšnama biedrs, Londonas ekonomikas skolas prof.): Kapitālisms dzīvo un plaukst, taču nevis rietumu valstīs, tas emigrēja uz Austrumiem, pārklejoja uz Ķīnu, Indiju, Indonēziju, Koreju un Japānu.

Rietumu kapitālisms XX gadsimta pusi dzīvoja plaši, taču apstrādes rūpniecība pārvietojās uz Austrumiem, bet finanšu sistēma izrādījās par nedrošu draugu. Mums nāksies atgriezties pie vecā modeļa, citādi mēs mainīsim mūsu labklājību uz viņu labklājību.

Kapitālisms turpina dzīvot, tas kļuvis pilnīgi globāls. Tagad mēs saprotam, kas ir globalizācija: ka mēs esam tikpat svarīgi kā visi pārējie. Ja mēs cītīgi nestrādāsim, mēs zaudēsim savu vērtību. Tā ir mācība visai mūsdienu pasaulei. Kapitālisms pārdzīvo krīzi, tādā veidā tas atjaunojas un nostiprinās. Par nelaimi mums, tas atjaunojas, veicot savu emigrāciju uz Austrumiem. Turklāt mēs paliekam uz drupām, un mums jādara viss, lai no tām izkļūtu, ar to pašu nostiprinot kapitālisma garu.

Replika: Arī šeit ekonomists redz nevis pagājušās attīstības pakāpes nobeigumu, ne vien ekonomikas un sabiedrības kopumā, bet tikai kādu pagaidu krīzi. Kļūdas cēlonis – vispārējā dabas plāna nezināšana, pilnā veidā tas atklājas tikai ar kabalas zinātnes palīdzību, tādēļ kabalistiem ir daudz pretinieku, taču pakāpeniski, sabiedrības attīstības procesa iedarbībā, viņi nāks pie saprašanas.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed