Privilēģija mīlēt

Radītājs radīja radījumu, lai apveltītu viņu ar visu labo, – un tas nozīmē, sniegt mums iespēju dot un mīlēt. Tas nozīmēs, ka Viņš mūs piepilda ar visiem baudījumiem.

Sniegt baudījumu radījumam – tas nenozīmē jebkādā veidā piepildīt viņa egoistiskās vēlmes. Taču tas, ka mana vēlme no egoistiskās mainās uz atdodošo, atklāj man atdeves, kas kļūst par manu baudu, iespēju. Tas arī tiek dēvēts „piepildīt sevi ar Radītāja sniegtajām baudām” – gaismu, kas aizpilda visu universu.

Mūsu attieksme pret šo jauno gara darbu, kas mums paveras ceļā sākumā, līdzinās iestāšanai kādā priviliģētā klubā, kurā ieeja atļauta tikai cilvēkiem ar īpašām, izcilām īpašībām, un ar speciālu ielūgumu. Pirms ienākšanas šajā klubā, tev nepieciešams saņemt atļauju, caurlaidi, bet lai to saņemtu, iepriekš jāapgūst attiecību sistēma, kas pastāv starp kluba biedriem.

Šajā „klubā” ir svarīgāki dalībnieki un mazāk svarīgi, kuri atrodas daudzveidīgās attiecībās viens ar otru: radu, draudzīgās, darījumu, tas ir, attiecībās, kas saistītas visos saišu veidos. Un ja tu, nodibinādams kontaktu ar katru un iekļaudamies šajā savstarpējā saiknē, pareizi harmonē ar visu šo sistēmu un zini, kā likt tai darboties, tad spēsi no tās saņemt labumu.

Tādā veidā strādā pasauļu sistēma – garīgais tīkls, kurā mēs ienākam. Man nepieciešams zināt, kādas attiecības pastāv starp visiem tās elementiem. Un tas nozīmē, ka man jāapgūst tās pastāvīgā struktūra, kas dēvēta VA”K (mazais stāvoklis).

Bez tam, man ir jāzina, kā likt tai darboties ar savu lūgumu (MA”N), kā tā reaģēs uz manu ienākšanu tajā un iedarbību. Tad es redzu, kā tajā sākas kustība: kā augšup uz IŠSU”T un Aba ve-Ima paceļas sfira Daat, kā no turienes lejup nonāk Hasadim un Gvurot, izsaucot tālāko augšupeju utt.

Tas ir, es redzu, kas notiek, pateicoties manai ienākšanai, manai pievienošanai šai sistēmai, no manas vēlmes pievienošanas tai, jo bez vēlmes sistēma atrodas savā pastāvīgajā, sastingušajā „gaidīšanas” stāvoklī (katnut). Taču pievienojot tai savu vēlmi, es to atmodinu, un tā acumirklī sāk reaģēt!

Tas mums arī ir jāiemācās no kabalas zinātnes vēl pirms tam, kad mēs ienāksim augstākajā sistēmā. Studijas veido mūsos īpašas īpašības un pietuvina ienākšanai augstākajā sistēmā. Ar savas vēlmes spēku izzināt šo sistēmu, es tajā atmodinu iedarbību uz sevi, un no turienes līdz manīm nonāk dažādi fluīdi, enerģijas plūsmas, kas mani tai pietuvina.

Taču es vēlos tur nokļūt! Kā sacīts: „Es pie Mīļotā mana, un pie manis Viņa kaisle” – tas dēvēts par mēnesi ELUL (vārdu „es pie Mīļotā, bet Mīļotais pie manis” sākumburti), par sagatavošanos ienākšanai augstākajā sistēmā. Kad es visbeidzot tajā ienāku, tas tiek dēvēts par jaunu sākumu – par Jaunā Gada (Roš Ašana) svinībām.

No nodarbības pēc grāmatas „Šamati”, 04.10.2011

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa: